Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική HOT NEWS

Τον Καλογρίτσα πότε θα τον μηνύσει ο Παππάς;

TechTeam από TechTeam
06/06/2021 22:03
σε HOT NEWS, ΕΙΠΑΝ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Νίκος Παππάς προανήγγειλε την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη εναντίον τον «Νέων», μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας για το πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος και τη διαδρομή των 3.000.000.

Του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου
Προφανώς και είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κ. Παππά να υπερασπιστεί τον εαυτό του, με όποιον τρόπο κρίνει ο ίδιος. Ωστόσο, στην έως τώρα συμπεριφορά του υπάρχουν δύο κραυγαλέες ανακολουθίες:
1. Προτίθεται να μηνύσει τα «Νέα», αλλά δεν μηνύει τον Χρήστου Καλογρίτσα, ο οποίος φέρεται να έχει καταθέσει τα μύρια όσα εναντίον του και σύμφωνα με πληροφορίες έχει δώσει στην Προανακριτική Επιτροπή μέρος της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που είχαν.
Μεγάλη ευαισθησία για ένα ρεπορτάζ το οποίο ουσιαστικά αναλύει το πόρισμα της ΤτΕ, παροιμιώδης «αδιαφορία» για τις καταθέσεις του «κόκκινου εργολάβου», που, όπως εγράφη, «τον καίει» με όσα είπε. Είναι τουλάχιστον περίεργη η επιλεκτική ευθιξία του κ. Παππά.
Υπερβολική απέναντι σε ένα ρεπορτάζ, παντελώς ανύπαρκτη απέναντι στον άνθρωπο που τον καταγγέλλει ως τον ιθύνοντα νου πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ Channel. 2. Επέλεξε να απολογηθεί στην Προανακριτική όχι με φυσική παρουσία, αλλά διά υπομνήματος. Είναι απολύτως νόμιμο κάτι τέτοιο. Αλλά εγείρει πολιτικά και νομικά ερωτήματα.
Νομικοί κύκλοι, π.χ., οι οποίοι έχουν γνώση των έως τώρα καταθέσεων, εκτιμούν ότι ο Ν. Παππάς με τον τρόπο που επέλεξε να απολογηθεί αποφεύγει τη «βάσανο των ερωτήσεων» και, το ακόμα σημαντικότερο, αποφεύγει «το ενδεχόμενο της κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης με τον Χρ. Καλογρίτσα.
Η συνολική κατάθεση του «καπετάνιου» συγκροτεί ένα συγκεκριμένο αφήγημα, το οποίο στρέφει τα βλέμματα κατευθείαν στον Νίκο Παππά. Μένει να γίνει γνωστό και το υπόμνημα του Ν. Παππά, ο οποίος ωστόσο έχει μιλήσει και στη Βουλή και δημοσίως προβάλλοντας ένα εντελώς άλλο αφήγημα για την ίδια ιστορία. Εύλογη θα ήταν λοιπόν μια κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των δύο βασικών πρωταγωνιστών της Προανακριτικής προκειμένου να ζητηθούν επεξηγήσεις-αποσαφηνίσεις στα ουκ ολίγα σημεία στα όποια τα δύο αφηγήματα έρχονται σε μετωπική σύγκρουση.
Αν ο Νίκος Παππάς επέλεγε να απολογηθεί διά ζώσης, θα μπορούσε να τεθεί θέμα κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης των δύο. Αλλά με την επιλογή που έκανε ο ελεγχόμενος πρώην υπουργός, είναι πρακτικά αδύνατον να γίνει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση ενός μάρτυρα κι ενός… υπομνήματος.
Οι ίδιοι νομικοί κύκλοι θύμιζαν ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας, κατά τη διάρκεια της πολυήμερης κατάθεσής του, κράδαινε και επιδείκνυε κάθε τόσο έναν πάκο με χαρτιά, τα οποία, όπως άφηνε να εννοηθεί, ήταν η αλληλογραφία του με τον Ν. Παππά.
Αλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Καλογρίτσας κάποια στιγμή επέδειξε ένα αντίγραφο SMS, το οποίο στο κάτω μέρος του έγραφε «76/153», δημιουργώντας εύλογους συνειρμούς ότι και οι υπόλοιπες 152 σελίδες πιθανόν να έχουν αντίστοιχο περιεχόμενο.
ΣΕ ΚΑΘΕ περίπτωση, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της στήλης, προχθές την Τρίτη η Προανακριτική Επιτροπή αποφάσισε να στείλει στον Χρήστο Καλογρίτσα επιστολή, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός της Σταύρος Κελέτσης και με την οποία του ζητείται να καταθέσει στην Επιτροπή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο έχει για την επίμαχη υπόθεση. Δεν είναι γνωστό αν ο «κόκκινος εργολάβος» θα ανταποκριθεί στο αίτημα της Προανακριτικής.
Είναι προφανές, όμως, ότι αν ανταποκριθεί και έχει όντως κι άλλα στοιχεία, τότε η συγγραφή του πορίσματος θα αποκτήσει πρόσθετο ενδιαφέρον.
Αξίζει τέλος, να σημειωθεί ότι, παρά τις «δημιουργικές παρεμβάσεις» του προπαγανδιστικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ, το πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος αφήνει εκτεθειμένο και τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Νίκο Παππά ως προς τον θεμελιώδη ισχυρισμό τους ότι η ΤτΕ είχε κάνει έλεγχο νομιμότητας για τα 3.000.000 ευρώ.
Το πόρισμα αναφέρει σαφώς ότι δεν είχε γίνει έλεγχος νομιμότητας για ποσό της εγγυητικής της Τράπεζας Αττικής που κατέθεσε ο Χρήστος Καλογρίτσας, προκειμένου πάρει μέρος στο διαγωνισμό-φιάσκο (όπως αποδείχθηκε) για τις τηλεοπτικές άδειες.
Η επίμαχη συναλλαγή έγινε στις 29/8/2016. Μέχρι τότε δεν είχε υπάρξει καμία αναφορά ή έκθεση που να βεβαιώνει ότι είχε ελεγχθεί η νομιμότητα των χρημάτων.
Αντιθέτως, όπως προκύπτει από το πόρισμα της ΤτΕ, περίπου 40 ημέρες μετά την έκδοση του εμβάσματος με παρέμβαση της Τραπέζης της Ελλάδος έγινε αναφορά στην Αρχή για το Ξέπλυμα του Βρόμικου Χρήματος.
Οι αναφορές στην εν λόγω Αρχή γίνονται για ύποπτες συναλλαγές. Επομένως, το έμβασμα όχι μόνο δεν είχε ελεγχθεί και είχε βρεθεί νόμιμο, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έγινε και αναφορά στην Αρχή.
Το τελευταίο, μέχρι στιγμής, «περίεργο» είναι ότι, ενώ η διαδικασία που ακολουθεί η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος είναι περίπου αυτοματοποιημένη, στη συγκεκριμένη αναφορά δεν λειτούργησε ο αυτοματισμός.
Δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα αν υπήρξαν παρεμβάσεις και πιέσεις, ώστε ούτε η Αρχή να ερευνήσει σε βάθος τη νομιμότητα των 3.000.000. Κι αν ναι, από ποιον ασκήθηκαν αυτές οι πιέσεις, γιατί και πώς βρήκαν ανταπόκριση στην Αρχή;
Περίπτωση Παπασταύρου
Ο Σταύρος Παπασταύρου πέρασε χθες το ανακριτικό κατώφλι για να καταθέσει ως μάρτυρας για την ερευνώμενη υπόθεση της Novartis και την εμπλοκή του Δ. Παπαγγελόπουλου και των συμμετεχόντων. Ο Σταύρος Παπασταύρου είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική περίπτωση απόπειρας δολοφονίας χαρακτήρα τις τελευταίες δεκαετίες.
Όλος ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές του 2015 κι όλα τα «δημοσιογραφικά πιστόλια» του πυροβολούσαν κατά βούληση εναντίον του Σταύρου Παπασταύρου. Είτε για να χτυπήσουν τον Αντώνη Σαμαρά, του οποίου ήταν στενός συνεργάτης, είτε αργότερα τη σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι, με την οποία επίσης είχε συνεργαστεί.
Ο στόχος, όπως προέκυψε και από τη σχετική Προανακριτική, ήταν η ποινική εξόντωση του Σταύρος Παπασταύρου, ώστε να πληγούν καίρια και ο Α. Σαμαράς και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι.
Μετά από 6 (!) χρόνια δικαστικών περιπετειών και ζώντας ένα προσωπικό και οικογενειακό μαρτύριο, ο Σταύρος Παπασταύρου δικαιώθηκε απολύτως από όλα τα δικαστήρια που αντιμετώπισε και επέστρεψε πάλλευκος στην κοινωνία. Πάλλευκος, αλλά τσακισμένος και απερίγραπτα ταλαιπωρημένος. Κι επέστρεψε και στη Δικαιοσύνη. Αυτή τη φορά όχι ως κατηγορούμενος, αλλά ως μάρτυρας για τα όσα υπέστη. Και η κατάθεσή του, όπως λένε οι πληροφορίες, είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον…
ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΚαλογρίτσαΠΑΠΠΑΣ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

08/10/2025 | 23:45
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/10/2025 | 23:55
Featured

Κυριάκος Μητσοτάκης κυρίαρχος, αλλά με τρωτά σημεία – Ο Σαμαράς «παίζει» με 9–10% και οι αριστερές δυνάμεις αναζητούν κατεύθυνση

18/09/2025 | 13:27 - Ενημέρωση 19/09/2025 | 12:25
Featured

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο 59χρονος γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Απόστολος Βεσυρόπουλος

21/08/2025 | 15:30
Load More
Επόμενο Άρθρο

Το «κόμμα» του «κάνω ό,τι γουστάρω και λογαριασμό δεν δίνω»...........


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΙΕΡΑΡΧΙΑ 2025-Αποκλειστικό: Ο Επίσκοπος Θεσπιών Παύλος επικρατέστερος για τη Μητρόπολη Κορίνθου

    942 shares
    Share 377 Tweet 236
  • Καιρός: Αποχωρεί η «Barbara» και επιστρέφει η ηλιοφάνεια

    195 shares
    Share 78 Tweet 49
  • Ουκρανία: Σε αδιέξοδο ο πόλεμος – Πούτιν, Τραμπ και Ζελένσκι σε νέα γεωπολιτική σκακιέρα – Ευρώπη σε κρίσιμο σταυροδρόμι

    223 shares
    Share 89 Tweet 56
  • Αγρότες – ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές έως 15 Οκτωβρίου για Μέτρο 23 και προγράμματα 2024 – Τι πρέπει να προσέξουν όσοι περιμένουν αποζημιώσεις ΕΛΓΑ

    145 shares
    Share 58 Tweet 36
  • Απόψε η κατάπαυση πυρός στη Γάζα – Παγκόσμια στροφή με τη μεσολάβηση Τραμπ και τη στήριξη Μητσοτάκη

    119 shares
    Share 48 Tweet 30
  • AI παραπληροφόρηση στα social media: Deepfake βίντεο «συλλήψεων» ηλικιωμένων σοκάρουν το TikTok – Ώρα να λάβει μέτρα η Ελληνική Αστυνομία

    208 shares
    Share 83 Tweet 52
  • Φοινικούντα – Διπλή δολοφονία σοκ: Ο «ανοργάνωτος» εκτελεστής, το σκούτερ χωρίς πινακίδες και ο φόβος του 68χρονου πριν το αίμα χυθεί

    104 shares
    Share 42 Tweet 26
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch