Μία ακόμη προσπάθεια να μαζέψει το επίμαχο tweet του για αναβολή των εκλογών στις ΗΠΑ, έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πόσταρε ένα μήνυμα με ερωτηματικά, για το αν πρέπει να γίνουν οι εκλογές από την στιγμή που κάποιες πολιτείες έχουν αποφασίσει να διατηρήσουν το δικαίωμα να ψηφίζει ο κόσμος με επιστολές, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Κάτι τέτοιο κατά τον Τραμπ, μπορεί να φέρει απόπειρα νοθείας και ως εκ τούτου, έλεγε πως θα έπρεπε να αναβληθούν οι εκλογές.

Το ποστάρισμα αυτό προκάλεσε την αντίδραση των Δημοκρατικών που απάντησαν στον Τραμπ ότι καλά θα κάνει να… ξεχάσει κάτι τέτοιο, με τον Ρεπουμπλικανό να απαντά πως απλά… αναρωτήθηκε αν θα ήταν καλύτερο να γίνει αυτό. Το απόγευμα (τοπική ώρα), ο Τραμπ προσπάθησε εκ νέου να υπερασπιστεί την θέση του, λέγοντας πως θέλει να γίνουν κανονικά οι εκλογές, αλλά όχι με νοθεία…

«Θέλω να γίνουν εκλογές και να έχουμε αποτέλεσμα, πολύ, πολύ περισσότερο από εσάς», πέταξε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο. «Δεν θέλω αναβολή. Θέλω να γίνουν εκλογές. Όμως δεν θέλω να αναγκαστούμε να περιμένουμε τρεις μήνες και μετά να μάθουμε ότι λείπουν ψηφοδέλτια και ότι οι εκλογές δεν σημαίνουν τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τραμπ επικαλέστηκε δημοσιεύματα στον Τύπο, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος, για τα προβλήματα που θα μπορούσε να προκαλέσει η καθυστερημένη έλευση επιστολικών ψήφων και υποστήριξε πως θα χρειάζονταν εβδομάδες, μήνες, αν όχι «χρόνια», για να ξεδιαλύνει η κατάσταση. «Θέλω να δω αλλαγή της ημερομηνίας (των εκλογών); Όχι. Αλλά δεν θέλω να έχουμε νοθευμένες εκλογές», επέμεινε.