Δευτέρα, 23 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική HOT NEWS

Τσίπρας: «Η τροπολογία που φέρνει η κυβέρνηση είναι αντισυνταγματική» – Βορίδης: «Υιοθετείς τα επιχειρήματα των φασιστών»;

Newsroom από Newsroom
11/04/2023 15:04
Ενημερώθηκε: 11/04/2023 17:07:37
σε HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
67
SHARES
142
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σκληρή κόντρα ξέσπασε στη Βουλή, μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Μάκη Βορίδη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου που βάζει στοπ στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.
Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση εκ νέου για «θεσμικό ερασιτεχνισμό και κοινοβουλευτική απαξία» και την κάλεσε να ψηφίσει, έστω και την ύστατη στιγμή, την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τον αποκλεισμό του μορφώματος Κασιδιάρη από τις εκλογές.

«Σας καλώ λοιπόν έστω τώρα, την ύστατη στιγμή να επιστρατεύσετε τις τελευταίες ικμάδες σοβαρότητας και να προσχωρήσετε στα αυτονόητα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Είναι γνωστή η τροπολογία μας. Αρκετή ζημιά έχετε ήδη κάνει στη δημοκρατία, με τις παρακολουθήσεις, με τη περιστολή του κράτους δικαίου και της ελευθεροτυπίας. Μη κάνετε ακόμη μεγαλύτερη. Ένα λάθος δεν διορθώνεται με ένα λάθος. Μην επιμείνετε σε επικίνδυνες θεσμικές ακροβασίες που θα βάλουν τη θεσμική τάξη σε περιπέτειες και θα τροφοδοτήσουν την Ακροδεξιά» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Καταθέσαμε αυτή την τροπολογία στη Βουλή. Και αρνηθήκατε, χωρίς επιχειρήματα επί της ουσίας και μόνο με ύβρεις. Και στα ΜΜΕ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στην Χρυσή Αυγή. Και το ΜέΡΑ25 και όλη η Αριστερά;» είπε ακόμα. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι «η διατυπωμένη δημόσια κοινή συνισταμένη» άποψη έγκριτων συνταγματολόγων και νομικών της χώρας.

Ο Αλ. Τσίπρας είπε ακόμα τη γνωστή θέση του κόμματος ότι το θέμα θα μπορούσε να λυθεί με μία μικρή προσθήκη στον υπάρχοντα νόμο που θα ορίζει ότι δεν θα ανακηρύσσεται κόμμα εάν έχει στις λίστες του καταδικασθέντες για ρατσιστικά εγκλήματα ή εγκλήματα που έχουν να κάνουν με τη νεοναζιστική ιδεολογία.

«Γίνεστε οι καλύτεροι χορηγοί της ακροδεξιάς και του κόμματος Κασιδιάρη. Διότι με όσα καταγράφονται στο δημόσιο βίο τις τελευταίες ημέρες δίνετε επιχειρήματα σε όσους καταθέσουν συνδυασμό προκειμένου να προσφύγουν για την ακύρωση των εκλογών στο Ανώτατο δικαστήριο, στο εκλογοδικείο, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» είπε ακόμα. Και συνέχισε: «Το ζήτημα, λοιπόν, για μας είναι σαφές και καθαρό. Η μάχη ενάντια στο φασισμό είναι καθημερινή και είναι εκεί έξω. Στην πράξη. Δε θα τη δώσουν οι τροπολογίες Βορίδη αυτή τη μάχη. Το αντίθετο θα κάνουν. Είμαστε σίγουροι για αυτό».

Βορίδης: «Υιοθετείς τα επιχειρήματα των φασιστών»;
Στην αντεπίθεση πέρασε η κυβέρνηση μετά τα σφοδρά πυρά που δέχεται για την τροπολογία που φιλοδοξεί να μπλοκάρει την εκλογική κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη, με τον Μάκη Βορίδη να καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτηση της επιχειρηματολογίας των ναζιστών.

Ο υπουργός Εσωτερικών απαντώντας στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα σχολίασε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κινείται με μοναδικό γνώμονα τις εκλογές.

«Σας έχουν τυφλώσει οι προεκλογικές στοχεύσεις στο αντισύστημα και στη θολούρα των αγανακτισμένων» είπε ο υπουργός Εσωτερικών και σημείωσε ότι ο ισχυρισμός που ακούστηκε για πρώτη φορά σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι η υφιστάμενη διάταξη παραβιάζει το Σύνταγμα, ουσιαστικά σημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας υιοθετεί την επιχειρηματολογία των ναζιστών.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που φέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα, να είχε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης με τον παραιτηθέντα Χρήστο Τζανερρίκο, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι έγινε προκειμένου να συζητηθούν οργανωτικά και διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν στην συγκεκριμένη υπόθεση και πως ήταν θεμιτή, κανονική και επιβαλλόμενη.

Ο Μάκης Βορίδης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει επιλέξει να απέχει από την ψηφοφορία να συνταχθεί στο στρατηγικό στόχο θωράκισης της δημοκρατίας και διερωτήθηκε για ποιο λόγο δεν στηρίζει την τροπολογία.

«Οι δυο προτάσεις έχουν κοινή στρατηγική στόχευση. Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί δεν την ψηφίζετε; Έστω με τις επιφυλάξεις σας. Καταλήγουμε να ακυρώνουμε τη στρατηγική επειδή έχουμε νομικές διαφωνίες;» διερωτήθηκε και επανέλαβε ότι η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ εδράζεται στη στόχευση να προσεγγίσει ένα «θυμωμένο» και «οργισμένο» ακροατήριο που θέλει με την ψήφο του να τιμωρήσει και να «πονέσει» το σύστημα.

«Γιατί θυσιάζετε τη στρατηγική στόχευση; Όλοι μαζί έπρεπε να πούμε ότι οι εγκληματίες δεν μπορούν να παριστάνουν τους πολιτικούς αρχηγούς και τα πολιτικά κόμματα» είπε ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος σχολιάζοντας το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για παραπομπή του ζητήματος στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου τόνισε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου να λάβει απόφαση εντός του τριημέρου που προβλέπει ο εκλογικός νόμος.

 

Ετικέτες: ΒΟΡΙΔΗΣΤσίπρας
Προηγούμενο Άρθρο

Μεγάλη Τρίτη: Τι γιορτάζουμε σήμερα; (ΒΙΝΤΕΟ)

Επόμενο Άρθρο

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να μη σταθεί απέναντι στην εγκληματική οργάνωση -Δεν είναι η πρώτη φορά

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Βορίδης για δικογραφία ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη»

20/06/2025 | 09:00
HOT NEWS

Επιστροφή δίχως πυξίδα – Από το ναυάγιο του ΣΥΡΙΖΑ στο φάντασμα νέου κόμματος

11/06/2025 | 21:31
Featured

Μαρινάκης: Η ιστορία έρχεται για να διαψεύσει κάθε λέξη που λέει ο κ. Τσίπρας

11/06/2025 | 16:11
Featured

Μαρινάκης για Τσίπρα: «10 χρόνια μετά το απόλυτο χάος που ο ίδιος προκάλεσε, μας δίνει την ευκαιρία εκτός από την επέτειο να θυμηθούμε και τον υπαίτιο»

11/06/2025 | 08:00
Featured

Αιχμές Μητσοτάκη για Τσίπρα: Κάποιοι προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία και να κάνουν το άσπρο – μαύρο

05/06/2025 | 16:50
Featured

Βορίδης: Μέχρι τον Ιούλιο το νομοσχέδιο για ζητήματα που αφορούν τη νόμιμη μετανάστευση

29/05/2025 | 19:00
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου "Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του ερασιτεχνικού και του επαγγελματικού αθλητισμού", Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2025. 
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
HOT NEWS

Βορίδης: Νέο πλαίσιο για τους παράνομους μετανάστες – Φυλάκιση, κατάργηση άδειας παραμονής και πρόστιμο

29/05/2025 | 08:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Βορίδης: Αν μας αιτηθούν άσυλο από τη Γερμανία, δεν θα είμαστε πολύ φιλικοί στο αίτημα

25/04/2025 | 15:00
Load More
Επόμενο Άρθρο
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος  Γιάννης  Οικονόμου, μιλάει κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου, στη ΓΓ Eνημέρωσης, Αθήνα, Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021.  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να μη σταθεί απέναντι στην εγκληματική οργάνωση -Δεν είναι η πρώτη φορά


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ραγδαίες εξελίξεις: Από το διάγγελμα Τραμπ, στον εφιάλτη του Τρίτου Παγκόσμιου – Ρωσία, Κίνα και Β. Κορέα στο πλευρό του Ιράν

    1288 shares
    Share 515 Tweet 322
  • ΗΠΑ: Ο Τραμπ διερωτήθηκε «γιατί να μην υπάρξει αλλαγή καθεστώτος» στο Ιράν»

    692 shares
    Share 277 Tweet 173
  • Φωτιά στη Χίο: Σε τρία μέτωπα οι φλόγες – Συνεχείς εντολές εκκένωσης από το 112

    591 shares
    Share 236 Tweet 148
  • Έκτακτη Εξέλιξη – Το Ιράν ανακοίνωσε χτύπημα στο Ισραήλ: Πυραυλικές επιθέσεις και νέοι βομβαρδισμοί στο Φορντό

    506 shares
    Share 202 Tweet 127
  • Tο Ιράν αποφάσισε να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ – Τι σημαίνει αυτό για το διεθνές εμπόριο

    484 shares
    Share 194 Tweet 121
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ: 7.524 ευρώ αναδρομικά για 4 κατηγορίες συνταξιούχων – Πίνακας πληρωμών και οι παγίδες που φέρνει ο Αύγουστος

    436 shares
    Share 174 Tweet 109
  • Αγωνία για την απάντηση του Ιράν – Με κομμένη την ανάσα ο πλανήτης

    414 shares
    Share 166 Tweet 104
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch