ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ηλικίας 79 ετών είναι ο άτυχος άνδρας ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός μετά από τη φωτιά που εκδηλώθηκε στην κλινική covid του νοσοκομείου Παπανικολάου το πρωί της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr
«Ήταν μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά. Οι πυκνοί καπνοί δυσκόλεψαν το έργο μας» είπε χαρακτηριστικά ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Μάριος Αποστολίδης, προσθέτοντας ότι συνολικά η Πυροσβεστική απεγκλώβισε 38 ασθενείς από την Πνευμονολογική Πτέρυγα, με τη συνδρομή και του προσωπικού του νοσοκομείου.
Σύμφωνα με τον ίδιο στον θάλαμο 206 από όπου και ξεκίνησε η πυρκαγιά, εντοπίστηκε μεγάλο πυροθερμικό φορτίο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η φωτιά και η έκρηξη που ακολούθησε προκλήθηκε από τσιγάρο που άναψε ασθενής δίπλα σε φιάλη οξυγόνου.
Ο άτυχος 79χρονος εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες απανθρακωμένος ενώ από τη φωτιά τραυματίστηκε σοβαρά ένας 52χρονος ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε σοβαρή κατάσταση.
Συγκλονιστικά είναι, την ίδια ώρα, τα όσα μεταφέρει ο διευθυντής της μονάδας, Διογένης Χλωρός αφού όπως είπε στην ιστοσελίδα ThessToday.gr ο θάλαμος από τον οποίο ξεκίνησε η φωτιά έχει καταστραφεί παντελώς.
«Η κλινική είναι γεμάτη από καπνούς και νερά. Δυστυχώς χάσαμε έναν άνθρωπο. Έχουν μείνει μόνο αποκαΐδια, μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή», ανέφερε αρχικά ο κος Χλωρός.
Όσον αφορά τον ασθενή που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε πολύ σοβαρή κατάσταση, ο διευθυντής της covid κλινικής εξηγεί ότι «τον βοήθησαν να σωθεί οι γιατροί και οι νοσηλευτές. Εγώ είχα αποκλειστεί στο γραφείο, ήταν αδύνατον να βγω και να βοηθήσω δυστυχώς».
«Έβαλα πανιά στις χαραμάδες για να μην μπει ο καπνός»
Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή του κ. Χλωρού για τις εφιαλτικές στιγμές μετά το συμβάν. «Για να προστατεύσω τον εαυτό μου στο γραφείο μου χρειάστηκε να βάλω πανιά στις χαραμάδες για να μην μπει ο καπνός μέσα. Δεν μπορούσαμε να πάρουμε ανάσα, η κατάσταση ήταν αποπνικτική. Ήμουν τυχερός που σώθηκα», δήλωσε.
Όπως σημείωσε ο ίδιος, «οι ασθενείς και οι νοσηλευτές σίγουρα θα έχουν κάποια προβλήματα λόγω βλάβης στους πνεύμονες», ενώ πρόσθεσε ότι «η πτέρυγα σίγουρα θα χρειαστεί τουλάχιστον μία εβδομάδα για να επαναλειτουργήσει»