Οι αλλαγές που αποφάσισε το ευνόησαν τα ιδιωτικά σχολεία τον ύψιστο βαθμό καθώς οι εγγραφών στα ιδιωτικά γυμνάσια της χώρας αυξήθηκαν κατά 55% σε σχέση με πέρυσι.

Από στοιχεία που συγκέντρωσε από το σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής MySchool του ΙΤΥΕ Διόφαντος ο εκπαιδευτικός ερευνητής και πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΤΕΚ) Κωνσταντίνος Αδριανουπολίτης προκύπτει πως στα ημερήσια ιδιωτικά γυμνάσια σημειώθηκε σημαντική αύξηση του μαθητικού δυναμικού από 5.912 σε 9.189 μαθητές, δηλαδή 3.277 οικογένειες που πέρυσι είχαν τα παιδιά τους σε δημόσια σχολεία προτίμησαν φέτος τα ιδιωτικά.

Επιπλέον, στα ιδιωτικά λύκεια της χώρας σημειώθηκε αύξηση του μαθητικού δυναμικού από 10.921 το σχολικό έτος 2015 – 2016 σε 12.068 το 2016 – 2017. Οι λόγοι της αύξησης κατά 1.1147 μαθητές εκτιμώνται ότι είναι οι ίδιοι.

Αύξηση μαθητών, λίγο πάνω από το 10%, παρατηρείται και στα ιδιωτικά δημοτικά σχολεία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης των ιδιωτικών σχολείων Χαράλαμπο Κυραϊλίδη.

Διαβάστε επίσης:   7χρονος μαθητής λιποθύμησε από την πείνα μέσα στο σχολείο στο Αγρίνιο

«Ένας ακόμα παράγοντας νομίζω ότι είναι οι συνεχείς εξαγγελίες για αλλαγές στα δημόσια σχολεία, οι οποίες κούρασαν και φόβισαν αρκετούς γονείς. Οι γονείς αυτοί, νέοι στην πλειονότητά τους, προτιμούν να σφίξουν περισσότερο το ζωνάρι προκειμένου να φοιτήσουν τα παιδιά τους σε σχολεία με καλύτερες υποδομές και χωρίς συνεχείς αλλαγές. Για παράδειγμα, μέρος της αύξησης στα δημοτικά εκτιμώ ότι οφείλεται στο νέο ωράριο στα ενιαία ολοήμερα δημοτικά, γιατί δεν μπορούν όλοι οι γονείς να περιμένουν να πάει 8 η ώρα για να αφήσουν τα παιδιά τους στο σχολείο ή να τα παραλάβουν στις 13.15 που τελειώνει το κανονικό πρόγραμμα» δήλωσε στα Νέα ο κ. Κυραϊλίδης.