:Την κήρυξη 24ωρης έως τις 06:00 της Παρασκευής, 8 Σεπτεμβρίου 2017, σε όλες τις έντυπες εκδόσεις, αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια της , της ΕΣΠΗΤ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ.

Παράλληλα αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις στο Πρακτορείο Διανομής Τύπου «Άργος» καθώς και στα Τυπογραφεία, σε ένδειξη έμπρακτης συμπαράστασης στους απεργούς εργαζόμενους στα πρακτορεία διανομής Τύπου.

Τα αιτήματα της κινητοποίησης, όπως αναφέρονται στην κοινή ανακοίνωση των προαναφερομένων σωματείων, είναι:

◾Να μη μείνει κανένας εργαζόμενος του πρακτορείου διανομής τύπου «Ευρώπη» στο δρόμο.
◾Να μη δημιουργηθεί μονοπώλιο στο χώρο της διανομής.
◾Την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας των συναδέλφων με όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα.
◾Τη διάσωση, τη διεύρυνση και την αυτονομία του ΕΔΟΕΑΠ ως αυτοδιοικούμενου φορέα κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς αλλοίωση του χαρακτήρα και του περιεχομένου του, ως προϋπόθεση για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της δημοσιογραφικής λειτουργίας και τη διασφάλιση του αγαθού της Ενημέρωσης.
◾Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων.
◾Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα.

Διαβάστε επίσης:   Politico: O Mακρόν πάει στην Αθήνα με μεγάλες ιδέες αλλά τίποτα πρακτικό

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων δηλώνουν ότι «θα σταθούν αλληλέγγυα στον αγώνα των συναδέλφων εργαζομένων των πρακτορείων για την διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων και δηλώνουν την ετοιμότητά τους για κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, ώστε να διασφαλιστούν οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα για το σύνολο των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. απέναντι σε κάθε μορφή εργοδοτικής αυθαιρεσίας».

Ανακοίνωση συμπαράστασης έδωσε στη δημοσιότητα και η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη προς τα σωματεία των λιθογράφων, των Πρακτορείων Τύπου και όλων των εργαζομένων στα εργοστάσια τύπου η οποίοι με την απεργία τους την Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη αγωνίζονται ενάντια στην εντατικοποίηση της εργασίας και την περαιτέρω καταπάτηση των μισθολογικών μας κατακτήσεων».

ert.gr

ΑΠΕΡΓΙΑ: ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΕΔΩ