: Σημαντικά στοιχεία που αναμένεται να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση της γυναίκας που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ η γυναίκα της επίθεσης φαίνεται να έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας. Συγκεκριμένα εμφανίζεται να αποβιβάζεται από αυτοκίνητο και να κατευθύνεται στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου λίγα λεπτά αργότερα επιτέθηκε με βιτριόλι στην Ιωάννα. Αντίθετα δεν έχει εντοπιστεί πλάνο όταν βγαίνει από το κτίριο.

Η ύποπτη γυναίκα νεαρή και μέτριου αναστήματος, φαίνεται να φορά μάσκα και σκούφο, στοιχεία τα οποία έχει περιγράψει και η 34χρονη από τις πρώτες της μαρτυρίες στους αστυνομικούς.

Αν και η εικόνα από την κάμερα ασφαλείας δεν είναι πολύ καθαρό, οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στις έρευνες εκφράζουν την αισιοδοξία ότι θα τους οδηγήσει στην ταυτοποίηση της ύποπτης γυναίκας.

Σε αυτό θα βοηθήσει σημαντικά και το αυτοκίνητο από το οποίο φαίνεται να αποβιβάζεται και την διαδρομή που ακολούθησε μέχρι το σημείο της επίθεσης.

Σήμερα αναμένεται να γίνει νέα συνάντηση των αστυνομικών με την 34χρονη Ιωάννα και αν το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας να δώσει την πρώτη της επίσημη κατάθεση, διαφορετικά θα γίνει μια σύντομη συνομιλία όπως και στις προηγούμενες συναντήσεις.

Θειικό οξύ το καυστικό υγρό

Στο μεταξύ όπως διαπιστώθηκε από τις αναλύσεις του Γενικού Χημείου, το καυστικό υγρό που έριξε η άγνωστη δράστης στην 34χρονη γυναίκα, το πρωί της περασμένης Τετάρτης, είναι θειικό οξύ, δηλαδή .

Οι έρευνες της ΕΛΑΣ επικεντρώνονται στο πώς μπόρεσε η δράστης να προμηθευτεί αυτή την καυστική ουσία, η οποία δεν πωλείται στο εμπόριο.