: Σοκ έχει προκαλέσει σε ολόκληρη την Ελλάδα η είδηση ότι νωρίς το πρωί της Τετάρτης 18/12 εντοπίστηκε νεογέννητο βρέφος σε κάδο σκουπιδιών στην Καλαμάτα.

Μάλιστα, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος της πόλης Α. Βασιλόπουλος, το μωρό σώθηκε από θαύμα, καθώς το απορριμματοφόρο καθυστέρησε να περάσει από το σημείο για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Οπως μετέδωσε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο STAR, οι Αρχές έχουν εντοπίσει τη του νεογέννητου αγοριού. Πρόκειται για μία 24χρονη αλλοδαπή, η οποία ζει μόνη της, η μητέρα της μένει στο εξωτερικό και η ίδια φέρεται να είπε στην Αστυνομία ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να μεγαλώσει το παιδί. Για τον λόγο αυτό, αλλά και επειδή η υγεία της μητέρας της είναι επιβαρυμένη, η 24χρονη έφτασε να αφήσει το παιδί της στον κάδο σκουπιδιών.

Το βρέφος εντόπισε περίπου στις 7:30 το πρωί μία γυναίκα, όταν έφτασε στον κάδο για να πετάξει τα σκουπίδια της και άκουσε το κλάμα του μωρού. Αμεσα ειδοποίησε τις Αρχές και το βρέφος διεκομίσθη στο νοσοκομείο της πόλης.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν κινδυνεύει η ζωή του και δεν φέρει εμφανή εξωτερικά σημάδια κακοποίησης.