Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12.00, ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου, η απολογία του 19χρονου Αλβανού που κατηγορείται με έναν 21χρονο Ροδίτη, για την δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη.

Σήμερα, ο 19χρονος Αλβανός, απολογήθηκε για το αδίκημα του βιασμού από κοινού με τον 23χρονο τσιγγάνο, μιας 19χρονης κοπέλας με ειδικές ανάγκες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες εις βάρος του και υποστήριξε ότι δεν είχε επαφή με την 19χρονη κοπέλα. Μετά το πέρας της απολογίας του κρίθηκε εκ νέου προσωρινά κρατούμενος.

Αξίζει να σημειωθεί πως από νωρίς το πρωί, ισχυρή δύναμη της αστυνομίας βρισκόταν εντός και εκτός του δικαστικού Μεγάρου, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια και εντάσεις όμοια με αυτά που είχαν σημειωθεί την προηγούμενη φορά.

Αναπάντεχο πρόβλημα στη διερεύνηση της υπόθεσης της Τοπαλούδη

Αδυναμία στο να ανοίξουν τα laptop του 21χρονου Ροδίτη και του 19χρονου Αλβανού, πρωταγωνιστών του στυγερού εγκλήματος της Ρόδου, με θύμα την Ελένη Τοπαλούδη, έχουν οι αρμόδιες αρχές.

Η εξήγηση από τους ειδικούς είναι μόνο μια. «Δεν μπορεί να ανοίξει ένα laptop αν είναι κρυπτογραφημένο, Κανείς στον κόσμο δεν μπορεί να το ανοίξει αν έχει γίνει κρυπτογράφηση υψηλού βαθμού» δήλωσε στο Star ο Μανώλης Σφακιανάκης, Πρ. Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια

Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του Star, αυτό είναι κάτι που ίσως συμβαίνει για πρώτη φορά. «Είχαν όλο το περιθώριο να συμβουλευτούν δικούς τους ανθρώπους και δικηγόρους. Μπορεί να είχαν και το κλειδί του διαμερίσματος της Ελενίτσας» τονίζει ο Γιάννης Τοπαλούδης, πατέρας της δολοφονημένης φοιτήτριας.

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης φοιτήτριας, δήλωσε πως «θα ζητήσουμε τεχνικό σύμβουλο για να ανοίξουμε τα laptop», γράφει το dimokratiki.gr.