Προφυλακιστέος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, o δικαστικός υπάλληλος που υπηρετεί στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας και σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απάτη σε βάρος πολιτών.

Ο εν λόγω υπάλληλος, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από τον περασμένο Αύγουστο, εμφανίστηκε ξαφνικά στο δικαστικό μέγαρο και ζήτησε να απολογηθεί στην ειδική ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση, μετά την προκαταρκτική εξέταση που είχε διατάξει η Εισαγγελία, όπου είχε κληθεί να καταθέσει αλλά δεν εμφανίστηκε. Ο υπάλληλος κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα μέσω του δικηγόρου του και τις επόμενες ώρες αναμένεται να μεταφερθεί στις δικαστικές φυλακές Κομοτηνής.

Σε βάρος του υπάλληλου έχουν κατατεθεί επτά μηνύσεις- καταγγελίες από εξαπατημένους πολίτες, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο της Δικαιοσύνης με την άσκηση ποινικής δίωξης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο εν λόγω δικαστικός υπάλληλος φέρεται τα πέντε τελευταία χρόνια να έλαβε χρηματικά ποσά (σύμφωνα με πληροφορίες 3.000-10.000 ευρώ κατά περίπτωση) από πολίτες, με στόχο να παρέμβει, όπως ισχυριζόταν, σε δικαστικούς λειτουργούς, επηρεάζοντας την έκδοση αποφάσεων υπέρ τους. Ωστόσο, όλα αυτά χρόνια δεν είχε κινηθεί καμία νομική ενέργεια σε βάρος του, αφού δεν είχαν κατατεθεί μηνύσεις.

Οι δικαστικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, δίνουν προτεραιότητα στην εν λόγω υπόθεση, καθώς έχουν διατυπωθεί πλήθος παραπόνων από δικηγορικούς και δικαστικούς κύκλους ότι με την αυθαίρετες και παράνομες ενέργειές του ο εν λόγω δικαστικός υπάλληλος έπληττε το κύρος της Δικαιοσύνης.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος, έκανε λόγο για μια πολύ σοβαρή υπόθεση, για ένα απαράδεκτο γεγονός, που δημιουργεί τριγμούς στους κύκλους της Δικαιοσύνης. «Ο συγκεκριμένος άνθρωπος», είχε επισημάνει, «επικαλούταν ακόμα και ανωτέρους δικαστικούς λειτουργούς φτάνοντας μέχρι τους προέδρους Εφετών και τον Άρειο Πάγο, ισχυριζόμενος προς τα εξαπατηθέντα θύματά του ότι μπορεί να παρέμβει, επηρεάζοντας την έκδοση των αποφάσεων. Είναι εγκληματικό αυτό που συνέβη, γιατί τέτοιες ενέργειες πλήττουν το θεσμό της Δικαιοσύνης και στέλνουν τελείως εσφαλμένα μηνύματα προς την κοινωνία».