Μια μεγάλη βεντάλια ερευνών ανοίγει για τις δικαστικές αρχές και την αστυνομία μετά την των μελών του κυκλώματος που ξάφριζε σπίτια, καθώς που φέρονται αναμεμειγμένοι δεν έχουν ακόμη συλληφθεί, ενώ ανοιχτό παραμένει το σκέλος των ερευνών για τα ενεχυροδανειστήρια και τους κοσμηματοπώλες που κατηγορούνται ότι συνεργάζονταν με την εγκληματική οργάνωση.

Όπως γράφει το «Έθνος», από τα στοιχεία της δικογραφίας πάντως, φαίνεται ότι ο ρόλος των αστυνομικών ήταν πολύτιμος για τους κατηγορουμένους, αφού χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε πληροφόρηση. Και βέβαια με το αζημίωτο… όπως προκύπτει από τις τηλεφωνικές συνομιλίες των δραστών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», στοιχεία για πιθανή ενός πρώην της ΕΛ.ΑΣ. στην επονομαζόμενη «» εμπεριέχονται σε έγγραφα της δικογραφίας, που κοινοποιήθηκαν στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σε αυτά υπάρχουν καταγεγραμμένοι διάλογοι, στους οποίους τα μέλη της σπείρας επικαλούνται επαφές και συνεννοήσεις τους με αστυνομικούς, προκειμένου να διευθετούν ποινικές-δικαστικές εκκρεμότητές τους.

Το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί σε προηγούμενη έρευνα των «Αδιάφθορων»

Ανάμεσα στους αστυνομικούς που φέρονται να επικαλούνται είναι και πρώην ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί σε προηγούμενη έρευνα των «Αδιάφθορων» για διασυνδέσεις αστυνομικών με κυκλώματα δουλεμπόρων.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε αστυνομική πηγή με γνώση της πορείας των ερευνών διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν απευθείας συνομιλίες των μελών της σπείρας με τον πρώην ανώτατο αξιωματικό, αλλά με άτομο που εκτελούσε χρέη οδηγού του.

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω αξιωματικός είχε πέσει θύμα διάρρηξης από τα μέλη της σπείρας, που είχαν αφαιρέσει από το σπίτι του χρήματα, τιμαλφή και το υπηρεσιακό του πιστόλι.