: Σε Καλαμάτα και Λαμία συνεχίζεται το πρωί της Παρασκευής ο συναγερμός που έχει σημάνει σε πανεπιστημιακά ιδρύματα για φακέλους με ύποπτο περιεχόμενο.

Στην Καλαμάτα υπήρξε κινητοποίηση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής μετά τον εντοπισμό ύποπτων φακέλων στο κτίριο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Οι «φάκελοι» είχαν παραλήπτη τον πρόεδρο του τμήματος λογοτεχνίας, καθώς και τον πρόεδρο του τμήματος αρχαιολογίας, ήταν γραμμένοι στα αγγλικά και είχαν αποστολέα από την Ινδία

Αμέσως μετά τον εντοπισμό του φακέλου ειδοποιήθηκαν οι αρχές και η αστυνομία απέκλεισε το κτίριο, ενώ στο σημείο βρίσκονται και δυνάμεις της πυροσβεστικής. Σύμφωνα με πληροφορίες , τους φακέλους θα παραλάβει κλιμάκιο της αστυνομίας με κατάλληλο εξοπλισμό.

Μεγάλη κινητοποίηση υπήρξε και στο ΤΕΙ στη Λαμία καθώς το εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα ήταν κι αυτό μέσα στους παραλήπτες των ύποπτων δεμάτων από Ινδία και μάλιστα με δύο πακέτα, τα οποία άνοιξαν οι υπάλληλοι του Ιδρύματος.

Οι ειδικοί αναμένεται να εξετάσουν το περιεχόμενο των φακέλων προκειμένου να σιγουρευτούν αν περιείχαν κάτι επικίνδυνο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται από το Ίδρυμα οι υπάλληλοι μόλις συνειδητοποίησαν ότι πρόκειται για τα πακέτα που σε άλλα ιδρύματα περιείχαν σκόνη, ειδοποίησαν τις Αρχές και θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις χημικού κινδύνου, γράφει το protothema.gr