Είναι τουλάχιστον φυσιολογικό να χρειάζεται μια νέα αρχή στην σχέση Κράτους-Εκκλησίας μετά τα όσα συνέβησαν επι κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΤΡΙΚΑ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη της δήλωναν… άθεοι έδιναν και… πολιτικό όρκο ενώ αργότερα έφεραν και την ιδεολογική διάσπαση με την περίφημη ιδέα να μην ανήκει στο Κράτος η Εκκλησία μισθολογικά!

Κύριος στόχος;

Να προσληφθούν εκατοντάδες οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ στο δημόσιο!

Όπου όπως είναι φυσιολογικό η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ έσπειρε τον πανικό στην κοινότητα της Εκκλησίας και τις αναμενόμενες μεγάλες αντιδράσεις από τον κλήρο…

Σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει και μπορεί να επαναπροσδιορίσει τις πληγωμένες βαθιά σχέσεις Κράτος Εκκλησίας.

Ήδη το ξεκίνησε…

Με τον διορισμό του εξαιρετικού κ Μαρτίνου στην θέση του διοικητή του Αγίου Όρους και με το ραντεβού με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο Μαξίμου όπου συζητήθηκαν με τον κ Μητσοτάκη τρέχοντα θέματα που αφορούν τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, ενώ στο πλαίσιο της νέας αρχής στις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας, που οικοδομείται και στηρίζεται στον σεβασμό των διακριτών ρόλων τους αλλά και σε μια σχέση ειλικρίνειας, ο κ. Ιερώνυμος και ο πρωθυπουργός συμφώνησαν να συνεχίσουν την τακτική επαφή τους.

Νομίζω ότι η πρώτη συνάντηση στο Μαξίμου είναι μόνο η αρχή….