Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου και προετοιμάζεται για ένα καυτό Φθινόπωρο με μια ατζέντα γεμάτη από θέματα που χρήζουν σωστής και άμεσης διαχείρισης.

Eπενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τις ομάδες του πληθυσμού που επλήγησαν περισσότερο από τις επιπτώσεις της πανδημίας απλώνει μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες η Κυβέρνηση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αποφασίσει να εκμεταλλευτούν κάθε ευρώ, στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων, για να στηρίξουν τους πολίτες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και να διασφαλίσουν ένα καλό ποσοστό κοινωνικής συνοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι θα λάβουν στο τέλος Οκτωβρίου τα αναδρομικά από την περίοδο 2015-2016 ύψους 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια ώρα, το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε ήδη προς ψήφιση στη Βουλή περιλαμβάνει διατάξεις, σύμφωνα με τις οποίες το κόστος επιδότησης της πρώτης κατοικίας φθάνει στα 500 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα χρόνια.

Στο οικονομικό επιτελείο καταγράφεται ικανοποίηση για την ανταπόκριση των δανειοληπτών στο πρόγραμμα Γέφυρα, του οποίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Ταυτόχρονα, το κυβερνητικό επιτελείο προετοιμάζεται πυρετωδώς για τα επόμενα επενδυτικά βήματα , μετά την κορυφαία συμφωνία με την Microsoft με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Κι αυτό μέσα σε ένα θετικό κλίμα για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας με διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς να δίνουν τα εύσημα στην Ελλάδα και να επιβεβαιώνουν το δυνητικό ενδιαφέρον της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας για την Ελλάδα.