Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες κάτω από τις όποιες κάηκε στο διαμέρισμα το βρέφος στη Βάρκιζα. Σοκάρει η κατάθεση της μάνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Έθνος, το βρέφος είχε μείνει μόνο του στο σπίτι για έξι ολόκληρες ώρες στο διαμέρισμα, στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο. Οι πληροφορίες μιλούν για φωτιά που προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε θερμαντικό σώμα.

30χρονη µητέρα του έδωσε για ώρες κατάθεση στους ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής, αναφέροντας ότι «το άφησα σπίτι αλλά δεν πήγα µακριά. Εδώ γύρω στην περιοχή ήµουν. Τι θα πάθω εγώ τώρα;».

Ακατάλληλη μάνα και σπίτι

Οι πυροσβέστες διαπίστωσαν ότι το σπίτι ήταν ακατάλληλο για τη διαβίωση του µωρού, καθώς ήταν βρώµικο και υπερβολικά ακατάστατο. Η 30χρονη συνελήφθη για παραµέληση εποπτείας ανηλίκου και έκθεσή του σε κίνδυνο, ενώ σήµερα θα οδηγηθεί στον ανακριτή.

Κατά τη διάρκεια της παραµονής της στα κρατητήρια της Πυροσβεστικής, ξέσπασε δύο φορές σε κλάµατα, φωνάζοντας: «Δεν φταίω εγώ για ό,τι έγινε». Η ταυτότητα του πατέρα του παιδιού δεν ήταν µέχρι χθες βέβαιη για τις Αρχές, καθώς επίσηµα το βρέφος δεν είχε αναγνωριστεί.

Οι γείτονες αναφέρουν ότι μπορεί ο πατέρας να είναι οδηγός ταξί, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έφτασαν προχθές το βράδυ στο φλεγόµενο διαµέρισµα και προσπάθησε µάταια να σώσει το παιδί.

Η 30χρονη, η οποία είχε υιοθετηθεί σε µικρή ηλικία από ζευγάρι που δεν βρίσκεται πια στη ζωή, είχε άλλα δύο παιδιά. Το ένα ζει µε τον πατέρα του και το άλλο είχε πεθάνει στο ίδιο διαµέρισµα του 3ου ορόφου της οδού Εριδος στη Βάρκιζα, καθώς έπασχε από σπάνια ασθένεια.

Σοκάρει η κατάθεση της 30χρονης- Το έδενα και πήγαινα για καφέ

Η γυναίκα σε βάρος της οποίας ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη σοκάρει με όσα λέει στην κατάθεσή της, αφού περιγράφει όσα συνέβησαν και οδήγησαν στο θάνατο του παιδιού της χωρίς να συνειδητοποιεί τη βαρύτητα των λεγόμενών της .

Προσπαθώντας να εξηγήσει τι ήταν αυτό που προκάλεσε τη φωτιά που έκαψε το 13 μηνών κοριτσάκι η 30χρονη το μόνο που βρήκε να πει ήταν «ξέχασα να το δέσω…». «Το τάιζα το πρωί και μετά το έδενα στο καρεκλάκι του για να είναι ασφαλές . Μετά έβγαινα και πήγαινα για καφέ με τις παρέες μου. Το μεσημέρι, επέστρεφα στο σπίτι , το τάιζα και μετά το έδενα πάλι και έφευγα. Κατάλαβα ότι είχε πιάσει φωτιά το σπίτι γιατί όταν πήγα να μπω είχε καπνό. Φοβήθηκα από τον καπνό και δεν μπήκα».