Η επέλαση του πανελλαδικού χιονιά που ξεκίνησε τη νύχτα συνεχίζεται με τα χιόνια να κινούνται όλο και νοτιότερα.

Χειρότερη μέρα της κακοκαιρίας σήμερα


Περιμένουμε ο χιονιάς να είναι πιος επιβαρυμένος κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και νότια νησιωτικά τμήματα της χώρας με βροχές, χιονόνερο, ακόμη και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές ακόμη και στα πεδινά της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, στην Εύβοια, στην ανατολική Πελοπόννησο, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και αργότερα ακόμη και στα Δωδεκάνησα.

Οι περιοχές που επιβαρυνθούν από τον χιονιά ειναι η Χαλκιδική, η Σκύρος, η Σκιάθος, η Σκόπελος, η Κύμη, η Χαλκιδική, η Κύμη, η Χαλκίδα, η Ιστιαία, η Κάρυστος, η Αττικοβοιωτία, η Άνδρος, η Τήνος, η Νάξος, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, η Λήμνος, ο Αι – Στράτης, η Μυτιλήνη, η Χίος, η Σάμος και αργότερα τα Δωδεκάνησα και κυρίως η Ρόδος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ, στο Αιγαίο 9 μποφόρ και τοπικά θα φτάσουν και τα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση και σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα με ισχυρό παγετό στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -10 εως 3 βαθμούς, στα κεντρικά από -6 εως 5 βαθμούς και στα νησιά από 0 εως 8 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά τμήματα του νομού με χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές όπως τα Μεσόγεια, τα υπερβόρεια και ανατολικά προάστια από το Καπανδρίτι, το Γραμματικό και τον Βαρνάβα, τον Μαραθώνα και τα Σπάτα ενώ τα χιόνια θα φτάσουν μέχρι το Λαύριο και την Κερατέα, ιδιαίτερα στον Κουβαρά. Χιονια θα πέσουν στην Πεντέλη και τις γύρω περιοχές. Χιονόνερο περιμένουμε στις νότιες περιοχές του νομού από το Φάληρο μέχρι και το Σούνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ αλλά στον νότιο Ευβοϊκό και τη Ραφήνα θα φτάσουν τα 9 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 0 εως 4 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστηματα με ήλιο ενώ θα σταματήσουν οι χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 με 8 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -5 εως 3 βαθμούς κελσίου.