Αυτά τα μπισκότα είναι τραγανά, γεμάτα γεύση φιστικοβούτυρου και διακοσμημένα με πολύχρωμα κουφετάκια σοκολάτας, ιδανικά για μικρούς και μεγάλους!
Υλικά (για περίπου 20 μπισκότα)
•1 φλιτζάνι (250γρ.) φιστικοβούτυρο (κρεμώδες ή τραγανό)
•1/2 φλιτζάνι (100γρ.) καστανή ζάχαρη
•1/4 φλιτζανιού (50γρ.) λευκή ζάχαρη
•1 μεγάλο αυγό
•1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
•1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
•1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
•1/2 φλιτζάνι (60γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•3/4 φλιτζανιού (150γρ.) πολύχρωμα κουφετάκια σοκολάτας (τύπου M&M’s)
Εκτέλεση
1.Προθέρμανση φούρνου: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
2.Ανακάτεμα υγρών υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το φιστικοβούτυρο, την καστανή και τη λευκή ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.
3.Προσθήκη ξηρών υλικών: Κοσκινίστε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Προσθέστε τα σταδιακά στο μείγμα φιστικοβούτυρου και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.
4.Προσθήκη κουφετακίων: Ρίξτε τα πολύχρωμα κουφετάκια και ανακατέψτε απαλά.
5.Διαμόρφωση μπισκότων: Με ένα κουτάλι ή παγωτοκουτάλι, πάρτε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάστε τις σε μπαλάκια. Τοποθετήστε τα στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους και πιέστε ελαφρά με τα δάχτυλα ή ένα πιρούνι.
6.Ψήσιμο: Ψήστε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς οι άκρες.
7.Ξεκούραση: Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρετέ τα σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Tip: Αν θέλετε τα μπισκότα πιο μαστιχωτά, ψήστε τα για λιγότερο χρόνο (περίπου 9 λεπτά) και αφήστε τα να κρυώσουν πάνω στο ταψί.
Απολαύστε τα με ένα ποτήρι γάλα ή καφέ!