Ένα νηστίσιμο κέικ που ψήνουν ανήμερα του Αγίου Φανουρίου στις 27 Αυγούστου. Ποιος μας εμποδίζει όμως να το φτιάξουμε ανά πάσα στιγμή;
Υλικά:
320 γρ. ελαιόλαδο + λίγο για το ταψί
320 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
540 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για το ταψί
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
160 γρ. σταφίδες ξανθές
340 γρ. άχνη ζάχαρη + επιπλέον για το πασπάλισμα
[irp posts=”137415″ name=”Φτιάξτε λαχταριστή μπουγάτσα”]
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε ελαφρώς και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάδι και το χυμό, ανακατεύουμε με το χέρι και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε ξανά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και αδειάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Μερίδες: 12, Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 45΄-50΄