Φιλέτο γλώσσας

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

– 1 κιλό φιλέτα γλώσσας (κατεψυγμένα)

– Χοντρό αλάτι

– Αλεύρι για το τηγάνισμα

– Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

– 1 κουταλάκι σούπας βούτυρο

– 5 μεγάλες πατάτες (σε χοντρά ακανόνιστα κομμάτια)

– 1 ποτήρι ζεστό γάλα

– Αλάτι – Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα, τα αφήνουμε να στραγγίσουν, τα τρίβουμε μετά με το χοντρό αλάτι και κατόπιν ετοιμάζουμε ένα πιάτο με αλεύρι. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι αρκετό σπορέλαιο να κάψει καλά και έπειτα, περνάμε τα φιλέτα από το αλεύρι. Τα τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Όταν αυτό συμβεί, τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί και ετοιμάζουμε τον πουρέ.
Βάζουμε σε κατσαρόλα τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Έπειτα, τις αποσύρουμε από τη φωτιά, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε κρύο νερό για να αφαιρέσουμε πιο εύκολα τη φλούδα. Κατόπιν, ζεσταίνουμε το γάλα ώστε να γίνει χλιαρό, λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο τις πατάτες και ανακατεύοντας προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά και το γάλα προσέχοντας να μη γίνει ο πουρές πολύ αραιός. Προσθέτουμε αλάτι, ανακατεύουμε καλά και ο πουρές μας είναι έτοιμος. Σερβίρουμε σε πιάτο δύο φιλέτα γλώσσας με λίγο πουρέ και στολίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό!