Υλικά
Για 6 άτομα
12 λευκά ή porto bello μεγάλα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 σφηνάκι κονιάκ
½ κεσεδάκι τυρί τύπου flair
Αλάτι, πιπέρι
[irp posts=”158070″ name=”Οι εναλλακτικές χρήσεις του κρεμμυδιού”]
Εκτέλεση
Σκουπίζετε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα. Ψιλοκόβετε τους μίσχους και τα ανακατεύετε σε ένα μπολ, μαζί με το κρεμμύδι, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τη γέμιση για 3 – 4 λεπτά. Σβήνετε με το κονιάκ και αποσύρετε από τη φωτιά.
Γεμίζετε τα μανιτάρια με τη γέμιση και sτρώνετε ένα ταψί με λαδόχαρτο, βάζετε πάνω τα μανιτάρια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15 λεπτά περίπου.
Μόλις τα βγάλετε βάζετε μια κουταλιά της σούπας τυρί flair σε κάθε ένα, αναφέρει το neadiatrofis.gr.