Καρμπονάρα ελληνική

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 5 λεπτά

Μαγείρεμα: 35 λεπτά

Υλικά

– 1 πακέτο σπαγγέτι (ή άλλο ζυμαρικό)

– 6 χοντροκομμένες φέτες μπέικον

– 450 γραμμάρια μανιτάρια λευκά (σε φέτες)

– Μισό φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

– Μισό κουταλάκι καπνιστή πάπρικα

– 1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι

– 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδου

– 1 κουτί κρέμα γάλακτος (το μικρό)

– Ελάχιστη ρίγανη

– Ελαιόλαδο

– Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

– Τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

1. Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και μετά τα στραγγίζουμε καλά.

2. Σε τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για πέντε περίπου λεπτά έως ότου πάρουν χρώμα και χρυσίσουν. Έπειτα, προσθέτουμε το μπέικον και τα μανιτάρια μαζί με ελάχιστη ρίγανη και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Σβήνουμε με το λευκό ξηρό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την πάπρικα, που θα δώσει ένα όμορφο ροζ χρώμα. Όταν πλέον η σάλτσα δέσει και πήξει ελαφρά, την αποσύρουμε από το μάτι και την περιχύνουμε στα μακαρόνια, ανακατεύοντας καλά. Σερβίρουμε την ελληνική καρμπονάρα με άφθονη τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.