Σαρακοστή
Συνταγή: Πλησιάζει η Καθαρά Δευτέρα και φυσικά από το τραπέζι δε θα πρέπει να λείπει η παραδοσιακή λαγάνα.
Αν θέλετε να τη φτιάξετε μόνοι σας ιδού μια πανεύκολη συνταγή, όπως τη μεταφέρει το gkourou.com.
Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη
Υλικά
Για 6-8 άτομα
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλιά της σούπας ούζο
1 φλιτζάνι τσαγιού μαύρο και λευκό σουσάμι
[irp posts=”113275″ name=”Σαρακοστή Πάσχα 2017: Νηστίσιμα φαγητά και συνταγές”]
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, και 2 κουταλιές αλεύρι σε ένα μπολάκι με χλιαρό νερό λίγο και ανακατεύουμε.
Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα μας το αφήνετε για μισή ώρα να ξεκουραστεί και να διπλασιάσει τον όγκο του ή για 10 λεπτά σε ζεστό φούρνο.
Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός το σουσάμι, ρίχνετε κ το μίγμα της μαγιάς και αρχίζετε να ζυμώνετε προσθέτοντας λίγο- λίγο χλιαρό νερό, ζυμώνουμε και προσθέτουμε νερό σταματώντας μόλις η ζύμη μας δούμε ότι ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης μας.
Το χωρίζετε σε 2 μπάλες ,λαδώνετε 2 ταψάκια απλώνετε με το χέρι την κάθε μπάλα την πατάτε με το χέρι να πάρει σχήμα λαγάνας.
Βρέχετε τα χέρια και πασπαλίζετε με μπόλικο σουσάμι ,το κολλάτε επάνω στις λαγάνες. Τις αφήνετε για 12 ώρα, σκεπασμένες και μετά τις πατάμε με τα δάχτυλα να κάνουν λακουβίτσες και τις φουρνίζουμε στους 200 βαθμούς περίπου 12 ώρα.
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2017: ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ