Πεντανόστιμη και σπιτική λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για την σπιτική λαγάνα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Διαβάστε τη συνταγή για την σπιτική λαγάνα:
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Ψήσιμο: 45 λεπτά
Υλικά συνταγής:
1 φακελάκι μαγιά ξερή
300 ml νερό χλιαρό
100 ml ελαιόλαδο
600 γρ. αλεύρι για ψωμί
1 κ.σ. αλάτι (+1 πρέζα επιπλέον για τη μαγιά)
100 γρ. σουσάμι
1. Όπως αναφέρει το syntagesmekefi.gr σε ένα μεγάλο μπολ διαλύουμε τη μαγιά και μία πρέζα αλάτι μέσα στο χλιαρό νερό.
2. Αφήνουμε για 5′ να ενεργοποιηθεί η μαγιά και κατόπιν προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι λίγο λίγο, ζυμώνοντας μέχρι να επιτύχουμε μια ελαστική ζύμη.
3. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, δουλεύοντας συνεχώς το ζυμάρι μέχρι να απορροφήσει το λάδι, το σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε σε χλιαρό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
4. Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία μέρη και ανοίγουμε το καθένα με τα χέρια σε φύλλο πάχους 1 εκ., κάνοντας με τα δάχτυλά μας βαθιές λακουβίτσες στην επιφάνειά του.
5. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 45′ περίπου.