ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ: Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα απολαυστικά πασχαλινά Λαζαράκια και ξετρελάνετε μικρούς και μεγάλους.
Τα «Λαζαράκια» ή αλλιώς Λαζόνια όπως τα λένε σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, είναι μικρά ψωμάκια πλασμένα σε σχήμα ανθρώπου τα οποία φτιάχνουμε το Σάββατο του Λαζάρου. Μέσα στη ζύμη έβαζαν μέλι, καρύδια, σταφίδες ή ότι άλλο ήθελε ο καθένας. Το έθιμο λέει ότι όποιος δεν πλάσει Λαζαράκια, δε θα χορτάσει ψωμί. Πάμε να δούμε τη συνταγή που μας προτείνει το mothersblog.gr.
Υλικά
1 κιλό αλεύρι
2 φακελάκια μαγιά ξηρή
μισό ποτήρι ζάχαρη
σταφίδες
λίγο αλάτι
1/3 του ποτηριού ελαιόλαδο
3 κουταλάκια κανέλα
γαρύφαλλα για τη διακόσμηση
1 ποτήρι ζεστό νερό για να διαλύσουμε τη μαγιά
[irp posts=”179533″ name=”Κουλουράκια Πασχαλινά από τον Ακη Πετρετζίκη”]
Εκτέλεση
Ρίξτε το αλεύρι σε μια λεκάνη
Διαλύστε τη μαγιά, ρίξτε τη στη λεκάνη με το αλεύρι και ζυμώστε.
Έπειτα ρίξτε το λάδι ,το αλάτι ,τη ζάχαρη,την κανέλα και ξαναζυμώνστε.
Τέλος ρίξτε τις σταφίδες και ζυμώστε μέχρις ότου το μείγμα δεν θα κολλά στα χέρια σας.
Αφήστε το μείγμα σας να «ξεκουραστεί» σε ζεστό μέρος για περίπου μισή ώρα.
Πώς θα τα πλάσετε
Κάντε 2 λωρίδες που θα τις πλέξετε μεταξύ τους (όπως τα τσουρέκια) και αφήστε τις άκρες για πόδια. (Τα χέρια θα είναι νοητά σταυρωτά)
Κάντε μια μικρή μπαλίτσα για κεφάλι και τοποθετήστε τα γαρύφαλλα για ματάκια.
Ψήστε τα σε 180 με 200 βαθμούς ώσπου να ροδίσουν
Και του χρόνου!