Μαγειρική
Συνταγές: Δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα μια κανονική τάρτα. Πλούσια σοκολατένια γεύση, χωρίς ζάχαρη, χωρίς αυγά, χωρίς ψήσιμο, έτοιμη σε ελάχιστα λεπτά!
Υλικά Συνταγής
Για τη βάση της τάρτας
220 γρ. φουντούκια
50 γρ. φρυγανιά χωρίς γλουτένη
100 γρ. μαργαρίνη
2 κ.σ. μέλι
4 κ.γ. κακάο
Για τη γέμιση της τάρτας
100 γρ. μαργαρίνη
100 γρ. γάλα καρύδας
150 γρ. μέλι
120 γρ. κακάο
1 κ.γ. υγρή βανίλια
[irp posts=”114308″ name=”Νηστίσιμα 2017:Μακαρονάδα καπονάτα με κολοκύθια από τον ´Ακη Πετρετζίκη”]
Εκτέλεση
Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα για να φτιάξετε αυτή την υπέροχη, τάρτα σοκολάτας νηστίσιμη.
Ψήνουμε τα φουντούκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 10 λεπτά, γράφει το argiro.gr.
Αφού κρυώσουν καλά, τα αλέθουμε να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε τη μαργαρίνη. Αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε τα αλεσμένα φουντούκια σε μπολ, πασπαλίζουμε με το κακάο, προσθέτουμε τη φρυγανιά, περιχύνουμε με το μέλι και τη λιωμένη κρύα μαργαρίνη. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά να γίνουν πάστα.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι για τάρτα.
Στρώνουμε τη βάση με το μείγμα, φροντίζοντας να δημιουργήσουμε πλαϊνά τοιχώματα. Παγώνουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα τη μαργαρίνη, το γάλα καρύδας και το μέλι. Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσουν τα υλικά. Αποσύρουμε. Ρίχνουμε το κακάο και την υγρή βανίλια. Με σύρμα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν μια πυκνή γυαλιστερή παχιά κρέμα.
Ρίχνουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση
Ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη του κουταλιού. Παγώνουμε την τάρτα να σφίξει ώστε να μπορούμε να κόψουμε κομμάτια.
ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ: ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ