ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Μια συνταγή για υπέροχα Μπισκοτάκια Χριστουγεννιάτικα.
Πολύ εύκολα στη παρασκευή τους, πολύ νόστιμα στη γεύση και φανταστικά στην εμφάνιση.
Υλικά συνταγής:
150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε κύβους
120 γρ. golden syrup [ή μέλι]
110 γρ. ζάχαρη καστανή
1 κ.γ. σόδα
1 κοφτό κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
1 κ.σ. τζίντζερ
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
[irp posts=”163840″ name=”Χοιρινό κρέας: Με ποιες παθήσεις συνδέεται”]
Εκτέλεση συνταγής:
Βάζετε το βούτυρο, το μέλι και τη ζάχαρη σε μια κατσαρολίτσα, σε μέτρια φωτιά και τα σιγοβράζετε ανακατεύοντας για 3′ περίπου μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μόλις πάρει μια βράση κατεβάστε το από τη φωτιά και το βάζετε σε μεγάλο πυρίμαχο ή γυάλινο μπόλ. Μόλις μισοκρυώσει προσθέτετε και τη σόδα και ανακατεύετε να ενσωματωθεί.
Κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με το τζίνζερ, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και το μπέϊκιν πάουντερ πάνω από το πυρίμαχο σκεύος που έχετε το μείγμα βουτύρου και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Μεταφέρετε το μείγμα σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε απαλά μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 μέρη, τα καλύπτετε με μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο για 40 λεπτά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε με βουτυρωμένες λαδόκολλες τα 2 ταψιά του φούρνου, γράφει το sintayes.gr.
Βγάζετε τις ζύμες από το ψυγείο, τις βάζετε ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγετε φύλλο πάχους 5 χιλιοστών περίπου. Με τη βοήθεια κουπ πατ κάνετε σχέδια στα μπισκοτάκια, τα βάζετε στο ταψί με τη λαδόκολλα σε απόσταση 3 εκ. περίπου το ένα από το άλλο και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 8′ περίπου.
Τα βγάζετε από το φούρνο τα αφήνετε 5′ να μισοκρυώσουν, τα βγάζετε από το ταψί και τα αφήνετε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως. Τα γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη και Καλά Χριστούγεννα.
Καλά Χριστούγεννα!