Αυτή εδώ είναι μια συνταγή για πεντανόστιμο ριζότο με κοτόπουλο.
Προτείνω να χρησιμοποιήσετε ρύζι καρναρόλι που είναι το καλύτερο για ριζότο και όπως λένε το αγαπημένο των σεφ για την αντοχή του στο μαγείρεμα.
Το μυστικό για καλό ριζότο πάντως είναι το βούτυρο!
Υλικά συνταγής
1 στήθος κοτόπουλο1 κρεμμύδι1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο
15 φλυτζάνι ρύζι καρναρόλι1⁄2 κόκκινη πιπεριά1⁄2 κίτρινη πιπεριά
1⁄2 πορτοκαλί πιπεριά αλάτι πιπέρι
Εκτελεση
Καταρχήν βράζουμε το κοτόπουλο σε ένα κατσαρολάκι με 1 λίτρο νερό.
Μόλις είναι έτοιμο (το δοκιμάζουμε αν τρυπιέται εύκολα), βγάζουμε το κοτόπουλο απο το κατσαρολάκι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Το ζωμό το φυλάμε χωριστά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατα προτίμηση σε ένα γουοκ τσιγαρίζουμε το βούτυρο με το κρεμμύδι και τις πιπεριές (αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μερικούς κόκκους καλαμπόκι). Μόλις μαλακώσουν τα υλικά προσθέτουμε το ρύζι ωμό και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο απο τον ζωμό στο γουόκ μέχρι να καλυφθεί το ρύζι.
Μόλις το ρύζι απορροφήσει τον ζωμό προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι. Δηλαδή προσθέτουμε λίγο ζωμό, μόλις απορροφηθεί δοκιμάζουμε το ρύζι, αν δεν είναι έτοιμο ρίχνουμε κι άλλο ζωμο κ.ο.κ. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε όλο τον ζωμό.
Μόλις το ρύζι ψηθεί, αποσύρουμε απο την φωτιά και σερβίρουμε.
Το ριζότο με κοτόπουλο θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους! Καλή όρεξη…
Tip: Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε τριμμένη φέτα από πάνω.