ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Υλικά για 2-4 άτομα.
3 φλιτζάνια τριμμένα καρότα
2 φλιτζάνια τριμμένα κολοκυθάκια
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
Για το ντρέσινγκ
¼ φλιτζανιού ξίδι
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας νερό
¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
⅛ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
[irp posts=”115747″ name=”Νηστίσιμοι γαριδοκεφτέδες”]
Εκτέλεση
Όπως αναφέρει το sidagi.gr τοποθετείτε τα καρότα με τα κολοκυθάκια σε ένα πιάτο και τα καλύπτετε τα με πλαστική μεμβράνη.
Ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 1/2 λεπτό σε υψηλή ένταση.
Αφήνετε να κρυώσουν καλά και μετά τα τρίβετε στη χοντρή επιφάνεια του τρίφτη.
Στη συνέχεια ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
Ρίχνετε σε μια σαλατιέρα το καρότο, κολοκύθι, κρεμμύδι μαζί με την πιπεριά και ανακατεύετε.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.
Ρίχνετε το ντρέσινγκ πάνω από τα λαχανικά και ανακατεύετε.
Καλύπτετε τη σαλάτα με πλαστική μεμβράνη, μαρινάρετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρετε κρύα.