Σκορδαλιά με πατάτα – Βακαλάος : Συνταγές – Εξπρές – Εύκολη και απολαυστική συνταγή.
Η σκορδαλιά είναι πολύ γνωστό ορεκτικό στην Ελλάδα. Είναι συνδυασμένη στο μυαλό μας με την 25η Μαρτίου όπου ο περισσότερος κόσμος την καταναλώνει μαζί με μπακαλιάρο. Είναι όμως πολύ εύκολη στην παρασκευή της, και μπορείτε να την φτιάξετε με πάρα πολλoύς συνδυασμούς και σε καθημερινά τραπέζια. Τη σκορδαλιά μπορείτε να τη φτιάξετε με ψωμί αλλά και με πατάτα. Για την συγκεκριμένη συνταγή επιλέξαμε να βάλουμε πατάτα. Εναλλακτικά αν δεν θέλετε να βάλετε πατάτες, μπορείτε να τις αντικαταστήσετε με μουσκεμένη ψίχα ψωμιού!
Για να φτιάξουμε τη σκορδαλιά με πατάτα, ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία.
Καθαρίζουμε το σκόρδο και το λιώνουμε.
Προσθέτουμε τις πατάτες και πολτοποιούμε το μίγμα μας.
Προσθέτουμε 1 με 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι και συνεχίζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο.
Προσοχή, δεν σταματάμε το χτύπημα μέχρι να βάλουμε όλο το ελαιόλαδο!
Η σκορδαλιά είναι έτοιμη! Την σερβίρουμε γαρνιρισμένη με ελιές!
Συμβουλή: Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στο μίγμα και λίιιιγο λεμόνι.
Υλικά συνταγής
5 σκελίδες σκόρδο
150 γρ. πατάτες βρασμένες
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
λίγο ξύδι
αλάτι
Σκορδαλιά με πατάτα – Βακαλάος : Συνταγές – Εξπρές – Συνταγές για πεντανόστιμο μπακαλιάρο.
Την 25η Μαρτίου καταλύεται η νηστεία της Σαρακοστής και ως είθισται τρώμε μπακαλιάρο. Ένα ψάρι τόσο νόστιμο και θρεπτικό που σίγουρα αξίζει να το εντάξετε στο διατροφολόγιο της οικογένειάς σας. Αρέσει πολύ στα παιδιά αλλά σε εμάς τους μεγάλους γιατί στο μαγείρεμα του αναδεικνύεται όλη η τρυφερή του σάρκα αλλά και η ξεχωριστή του γεύση.
Ο μπακαλιάρος είτε τον αγοράσετε παστό, είτε επιλέξετε τα φιλέτα του ένα είναι σίγουρο θα απολαύσετε ένα υπέροχο γεύμα. Άλλωστε, ο βακαλάος έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες ενώ αποτελεί φυσική πηγή φωσφόρου και βιταμίνης Β12.
Μπακαλιάρος τηγανητός με θυμάρι
Υλικά:
1 φύλλο παστό μπακαλιάρο
1-2 κούπες αλεύρι
1 αυγό
1 κ.σ. γάλα
2 κ. σ. θυμάρι
πιπέρι
αλάτι
ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτελέση
Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο για περισσότερο από μία ημέρα αλλάζοντάς του διαρκώς το νερό. Μπορούμε να δοκιμάσουμε για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ξαλμυριστεί.Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μικρές μπουκίτσες και τις στίβουμε καλά. Χτυπάμε καλά το αυγό με το γάλα και το πιπέρι. Στο αλεύρι ανακατεύουμε το θυμάρι. Παίρνουμε μπουκίτσες μπακαλιάρου τις βουτάμε στο αυγό με το γάλα, μετά στο αλεύρι με το θυμάρι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.