Συνταγές μαγειρικής
Υλικά για 4-6 μερίδες.
Για τα σουτζουκάκια
Μισό κιλό αρνίσιο κιμά
Ένα κρεμμύδι
Δύο φέτες ψωμί
Τέσσερις σκελίδες σκόρδο
250 γραμμάρια πράσινες ελιές
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Για τις πατάτες
3 – 4 πατάτες
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 λεμόνια (ο χυμός τους)
1 κουταλιά της σούπας δυόσμος ξερός
½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 κουταλιές του γλυκού ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
[irp posts=”115398″ name=”Πολίτικη κουζίνα: Εκμέκ με καταϊφι”]
Όπως αναφέρει το sidagi.gr ζυμώνετε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, το αλατοπίπερο και το ψωμί, που έχετε μουσκέψει και στραγγίσει.
Πλάθετε μακρόστενα σουτζουκάκια και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τις πατάτες.
Σε ταψί, καθαρίζετε τις πατάτες σε κύβους και προσθέτετε τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και νερό ή ζωμό ίσα ίσα να τις σκεπάζει.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Έπειτα, προσθέτετε τα σουτζουκάκια πάνω από τις πατάτες.
Ψήνετε στους 180 °C για περίπου 45 – 60 λεπτά.
Όταν τα σουτζουκάκια πάρουν χρώμα, περιχύνετε με χυμό λεμονιού και προσθέτετε τη ρίγανη.
Σερβίρετε τα σουτζουκάκια με τις πατάτες ζεστά.