Υλικά:
- 2 φλιτζάνια ρύζι
- 1 κιλό σπανάκι
- 500 γρ. μανιτάρια
- 1/2 φλιτζάνι κάπαρη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Χυμός από 1/2 λεμόνι
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ξεπλύνετε καλά το ρύζι και μουλιάστε το σε νερό για 30 λεπτά.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε για 5-7 λεπτά.
- Ρίξτε το σπανάκι και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέστε το ρύζι, την κάπαρη, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
- Σιγοβράστε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το ρύζι και να απορροφήσει όλο το υγρό.
- Σβήστε τη φωτιά, προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά.
- Σερβίρετε ζεστό.