ΣΥΝΤΑΓΗ: Τραγανή μαρέγκα και αφράτη σαντιγί σε μια αποθέωση της γλύκας.
Υλικά για 4 άτομα
3 ασπράδια αβγού
175 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι κορν φλάουερ
1 κουταλάκι αλάτι
300 ml φρέσκια κρέµα ζαχαροπλαστικής
100 γρ. φρέσκιες φράουλες
Για τη σάλτσα φράουλας
3 κουταλιές λικέρ φράουλας
50 γρ. φράουλες ψιλοκοµµένες
50 γρ. ζάχαρη
χυμό από 1 λεµόνι
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα
Σε ένα ζεστό τηγάνι βάζετε τις φράουλες, ελάχιστο νερό, λίγο χυµό λεµονιού, τη ζάχαρη και το λικέρ φράουλας.
Τα αφήνετε να βράσουν µέχρι να δέσει η σάλτσα (περίπου 5 λεπτά) ανακατεύοντας συνεχώς το µίγµα.
Για τη µαρέγκα
Χτυπάτε τα ασπράδια στον κάδο του µίξερ σε µέτρια ταχύτητα.
Προσθέτετε το αλάτι. Με σταθερή ροή προσθέτετε λίγη – λίγη τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπηµα της µαρέγκας µέχρι να σχηµατιστούν σφιχτές κορυφές.
Αφού σφίξει καλά η µαρέγκα, προσθέτετε το κορν φλάουρ.
Προθερµαίνετε το φούρνο στους 120°C στον αέρα. Με τη βοήθεια ενός κορνέ κάνετε έναν κύκλο µε διάµετρο 12-15 εκατοστά και ψήνετε στον προθερµασµένο φούρνο για 75 λεπτά.
Για να στήσετε το γλυκό τοποθετείτε τη µαρέγκα σε ένα πιάτο ή πιατέλα σερβιρίσµατος και στο κέντρο της βάζετε µε ένα κορνέ για να δώσετε ωραίο σχήµα, τη φρέσκια κρέµα ζαχαροπλαστικής, αφού πρώτα την χτυπήσετε µε σύρµα.
Τοποθετείτε πάνω από την κρέµα ψιλοκοµµένες φράουλες και γαρνίρετε µε τη σάλτσα φράουλας.