Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Τσουρέκι – Εύκολη Συνταγή

Newsroom από Newsroom
05/04/2018 16:45
σε ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
A A
54
SHARES
114
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΤΣΟΥΡΕΚΙ: Έχετε σίγουρα ακούσει τη φράση ‘σαράντα χρόνια φούρναρης’. Ε άδικο δεν έχει, αλλά δεν είναι και για να μας σταθεί εμπόδιο. Γεγονός είναι πως όσες πιο πολλές φορές ζυμώσεις, τόσο καλύτερος γίνεσαι. Αποκτάς εμπειρία και άλλο αέρα. Το ζυμάρι είναι κάτι ζωντανό, που θέλει την προσοχή και την φροντίδα μας.

Όμως για όλους υπάρχει μια αρχή και μια εύκολη συνταγή για μπούν στη διαδικασία να δοκιμάσουν. Το τσουρέκι πρωταγωνιστεί στο πασχαλινό τραπέζι. Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Σε διάφορα σχήματα, με γέμιση ή χωρίς, στολισμένα με αμύγδαλο, με σουσάμι, με μαυροκούκι, ή με το κόκκινο αυγό τους και αρωματισμένα με μαχλέπι, μαστίχα, κακουλέ, Πολλές παραλλαγές και πολλές εκδοχές.

Η γιαγιά μου ως άριστη μαγείρισσα, έφτιαχνε τσουρέκια, τους κουκνίκους, όπως τους έλεγε. Τσουρέκια με βαμμένο κόκκινο αυγό, σε στρογγυλό σχήμα ή πλεξούδα. Για τα παιδιά έφτιαχνε χωριστά, της περισσότερες φορές σε σχήμα ζώου ή ανθρωπάκι. Οι μυρωδιές τέτοιες μέρες, ακόμα βρίσκονται κάτω από τη μύτη μου.

Είπα λοιπόν να το επιχειρήσω, για πρώτη φορά χωρίς μαμά ή γιαγιά μαζί. Με το Μιχαήλ βοηθό, θα ζυμώσουμε τα τσουρέκια μας για το Πάσχα. Για μένα είναι αυτή η περίοδος πάντα φορτωμένη με μπόλικη δουλειά, όμως θέλω να ζυμώνω κάτι πασχαλινό για το καλό. Τώρα που ο Μιχαήλ είναι και πιο μεγάλος θα ήθελα να έχει μνήμες από όλα τα έθιμα της γιορτής αυτής.

Συνταγή εύκολη διάλεξα για να κάνω τα πράγματα απλά. Ξεκινήσαμε την προηγούμενη μέρα βάφοντας τα αυγά, όπως και πέρυσι με φυσικό τρόπο (δείτε εδώ). Με ριζάρι βάψαμε κόκκινα αυγά για να τα χρησιμοποιήσουμε στα τσουρέκια μας. Μου αρέσει το κόκκινο γιατί έτσι είναι το παραδοσιακό, αλλά και γιατί τσουρέκι χωρίς κόκκινο αυγό μου φαίνεται παράξενο.

Την επόμενη μέρα ξεκινήσαμε το πρωϊ το ζύμωμα. Χρειαζόμασταν το χρόνο για να δώσουμε στο ζυμάρι μας τη δυνατότητα να φουσκώσει δύο φορές. Στο ενδιάμεσο κάναμε και καμιά δουλειά, εννοείται. Το πρώτο ανέβασμα της ζύμης μας πήρε 2 ωρίτσες. Αφού τα πλάσαμε το δεύτερο ανέβασμα χρειάστηκε λιγότερο χρόνο. Το σχήμα που διαλέξαμε είναι στρογγυλό στεφάνι με πλεξούδα διπλή. Ακούγετε λίγο πολύπλοκο αλλά δεν είναι. Δύο ζυμαρένια κορδόνια που τυλίγονται το ένα γύρω από το άλλο και σχηματίζουν ένα κύκλο, που στη μέση έχει το κόκκινο αυγό.

Όπως βλέπετε τα δικά μας τσουρέκια έχασαν λίγο στην εμφάνιση το γύρισμα που κάνει η πλεξούδα, γιατί τράβα τράβα ο Μιχαήλ έκανε ότι μπορούσε. Χαλάλι του δεν πειράζει ας μην έχουν και την τέλεια εμφάνιση. Το θέμα είναι που συμμετείχε στο ζύμωμά τους. Έβαλε και το αυγό στο κέντρο, μεγάλη χαρά τι να σας πω.

Όπως αναφέρει το trealfamilyfood.com το μόνο που χρειάζεται προσοχή με το ζυμάρι αυτό είναι να μην βάλετε πολύ αλεύρι, ώστε να έχετε μια μαλακή και σχετικά υγρή ζύμη. Αν στο πλάσιμο χρειαστεί, μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγο αλευράκι για να μπορείτε με περισσότερη ευκολία να δώσετε το σχήμα που θέλετε. Αν βαριέστε τις πλεξούδες σκέτο κουλουράκι στρογγυλό ή μακροστένο σχήμα σαν ψωμάκι, μια χαρά θα είναι. Νόστιμο, μαλακό και μυρωδάτο θα γίνει χωρίς αμφιβολία.

[irp posts=”123402″ name=”Νηστίσιμα: Συνταγές εξπρές”]

Επίσης, η συγκεκριμένη συνταγή δεν δίνει πολύ γλυκό τσουρέκι, για ευνόητους λόγους, αλλά εξαιρετικά αρωματικό. Αν πάλι θέλετε να εντρυφήσετε στο θέμα τσουρέκι, δείτε τη Βίκυ Κουμάντου στο tastefull (εδώ). Πιστέψτε με διαβάζοντας και βλέποντας τα βίντεο δεν θα σας μείνει καμία απορία. Του χρόνου το στοίχημα θα είναι πλέξιμο τσουρέκι με 6 κορδόνια!

Καλή Ανάσταση σε όλους , με όλη τη σημασία της λέξης…εύκολο πασχαλινό τσουρέκι

υλικά (για 3 – 4 τσουρέκια)

μαγιά ξερή ή φρέσκια μαγιά
ένα φακελάκι ξερή ή 25γρ φρέσκια
χλιαρό νερό
¼ φλυτζανιού
μέλι
1 – 2 κουταλάκια
βούτυρο λιωμένο
6 κουταλιές
γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
¼ φλυτζανιού
αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
4
ζάχαρη
¾ φλυτζανιού
μαχλέπι κοπανισμένο ή μαστίχα ή και τα δύο
1 κουταλάκι ή 25 – 30 σποράκια
βανίλια
1 ½ κουταλάκι
ξύσμα πορτοκάλι ή λεμόνι
1 πορτοκάλι
αλάτι
1 κουταλάκι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 – 4 ½ φλυτζάνια
αυγό για το άλειμμα
1
αυγά βαμμένα
3
αμύγδαλο φιλέ ή σουσάμι για το πασπάλισμα
προαιρετικά

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη μαγιά, το νερό και το μέλι. Τα ανακατεύουμε να λιώσει η μαγιά και αφήνουμε στην άκρη για λίγα λεπτά. Προσοχή το νερό να είναι λίγο χλιαρό, όχι καυτό γιατί θα αδρανοποιήσει τη μαγιά.

Σε ένα βαθύ σκεύος ή στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε ή με τα χέρια ή με το εξάρτημα του μίξερ μας για τις ζύμες (γάντζος). Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για μισό λεπτό ακόμα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Αν δουλεύουμε με μίξερ, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε με το γάντζο, μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη και λίγο υγρή. Αν δουλεύουμε με τα χέρια, ενσωματώνουμε το αλεύρι σταδιακά ζυμώνοντας για 5 λεπτά ή μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μας η ζύμη.

Σκεπάζουμε το ζυμάρι μας με μια πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε τρία κομμάτια, που τα πλάθουμε σε μπαλάκια. Κάθε μπαλάκι το χωρίζουμε σε δύο κομμάτια.
Κάθε κομμάτι το πλάθουμε σε κορδόνι (μήκος 25 με 30εκ.). Αν η ζύμη κολλάει και δεν πλάθετε, πασπαλίζουμε με πολύ λίγο αλεύρι. Προσπαθούμε να έχουν όσο το δυνατό το ίδιο πάχος τα κορδόνια μας. Ενώνουμε τα δύο κορδόνια και γυρίζουμε το ένα γύρω από το άλλο, για να σχηματίσουμε μια πλεξούδα διπλή.

Στρώνουμε τα ταψιά μας με αντικολλητικό χαρτί.
Παίρνουμε την πλεξούδα που έχουμε σχηματίσει με το ζυμάρι, δημιουργούμε ένα κύκλο και πατάμε λίγο τη ζύμη στην ένωση για να μην ξεκολλήσει στο ψήσιμο και το ακουμπάμε στο ταψί μας.

Βάζουμε στο κενό που σχηματίζεται στη μέση του κύκλου το βαμμένο αυγό. Επαναλαμβάνουμε και για τα υπόλοιπα τσουρέκια την ίδια διαδικασία. Προσέχουμε να μην είναι κοντά τα τσουρέκια το ένα με το άλλο στο ταψί, γιατί θα φουσκώσουν και πιθανότατα μπορεί να κολλήσουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Αφήνουμε τα τσουρέκια μας να φουσκώσουν πάλι για μια ώρα, σκεπασμένα με μια πετσέτα κουζίνας.

Μόλις φουσκώσουν τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζουμε αν θέλουμε με σουσάμι ή φιλέ αμύγδαλο, ή τα αφήνουμε σκέτα.
Ψήνουμε τα τσουρέκια μας για 25 λεπτά. Αν ροδίσουν πριν το 25λεπτο μπορούμε στα τελευταία 5 λεπτά να χαμηλώσουμε λίγο το φούρνο στους 160°C. Τα ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα.
Για να διατηρηθούν τα τυλίγουμε με μεμβράνη.

Ετικέτες: μαγειρικήΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙσυνταγήΤΣΟΥΡΕΚΙΤΣΟΥΡΕΚΙ ΣΥΝΤΑΓΗ
Προηγούμενο Άρθρο

Uber X: Φεύγει από την Ελλάδα

Επόμενο Άρθρο

ΕΡΤ1: Το πρόγραμμα της ημέρας

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Ρύζι με σπαράγγια

13/04/2025 | 14:01
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ: Παραδοσιακή συνταγή από μοναστήρι

09/04/2025 | 13:15
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Λαζαράκια-ΕΞΑΙΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ: Μια εύκολη και μοναστηριακή συνταγή

09/04/2025 | 08:11
HOT NEWS

25η Μαρτίου: Η διπλή εορτή του ελληνισμού και η παραδοσιακή σκορδαλιά του Αγίου Όρους

24/03/2025 | 17:02 - Ενημέρωση 26/03/2025 | 12:29
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Μπισκoτάκια με φιστικοβούτυρο και πολύχρωμα κουφετάκια

31/01/2025 | 12:00
HOT NEWS

Πεντανόστιμη ΣΥΝΤΑΓΗ με λιγκουίνι, γαρίδες και ντομάτα

05/01/2025 | 14:13
HOT NEWS

Η γιαγιά Καλλιόπη μας προτείνει…: Γέμισμα Γαλοπούλας – Δυο συνταγές

24/12/2024 | 06:00
HOT NEWS

Συνταγή: Λαζάνια φούρνου με κιμά κοτόπουλου και λαχανικά

15/12/2024 | 14:11
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΕΡΤ1: Το πρόγραμμα της ημέρας


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πού αναμένονται βροχές τις επόμενες ώρες

    817 shares
    Share 327 Tweet 204
  • Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Λέκκας: Το ρήγμα των 1500 χλμ μπορεί να δώσει δόνηση 7,8 Ρίχτερ, τα τρία σενάρια

    749 shares
    Share 300 Tweet 187
  • ΣΕΙΣΜΟΣ: Κωνσταντινούπολη σε Σεισμικό Κλοιό- 6,2 Ρίχτερ Ξυπνούν Φόβους για Επανάληψη του 1999

    549 shares
    Share 220 Tweet 137
  • ΟΣΔΕ 2025: Ποιες καλλιέργειες παίρνουν πριμ – Όλες οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ μέχρι Αύγουστο για τους αγρότες 

    311 shares
    Share 124 Tweet 78
  • Χαλάνδρι: Δολοφόνησαν τον Γιώργο Μοσχούρη έξω από ιατρικό κέντρο

    297 shares
    Share 119 Tweet 74
  • Τροχαίο δυστύχημα στου Ρέντη: Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 12χρονη

    332 shares
    Share 133 Tweet 83
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ-Εξαγορά Πλασματικών Ετών για Επικουρικές Συντάξεις: Ποιοι Κερδίζουν Σύνταξη με 15ετία – Αναδρομικά και Αιτήσεις 2025

    209 shares
    Share 84 Tweet 52
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch