Ο σκληρός κριτής του MasterChef Γκόρντον Ράμσεϊ, έχει ένα μεγάλο πάθος: Την μπριζόλα.

Μετρ λοιπόν του είδους εξηγεί πώς να ψήσετε την τέλεια μπριζόλα στο τηγάνι.

Πώς να φτιάξετε την τέλεια μπριζόλα στο τηγάνι, σύμφωνα με τον Γκόρντον Ράμσεϊ
Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι στο ψήσιμο της μπριζόλας, σύμφωνα με τον Γκόρντον Ράμσεϊ, είναι ότι οι περισσότεορι πιστεύουν ότι ο καλύτερος τρόπος να μαγειρέψεις μια μπριζόλα είναι στο φούρνο. Σύμφωνα με τον Γκόρντον Ράμσεϊ, αυτό είναι λάθος. Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψεις την μπριζόλα σύμφωνα με τον σεφ, είναι στο τηγάνι, με βούτυρο.

Τα βήματα για μια καλοψημένη μπριζόλα στο τηγάνι
Βγάλτε την μπριζόλα από το ψυγείο τουλάχιστον 20 λεπτά πριν τη μαγειρέψετε.
Αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα, φροντίστε να έχει αρκετούς κόκκους πιπεριού για να «ανεβάσει» θερμοκρασία το κρέας.
Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι βάλτε λίγο ελαιόλαδο.
Βάλτε την μπριζόλα στο τηγάνι.

Μετά από 30 δευτερόλεπτα γυρίστε την μπριζόλα. Επαναλαμβάνετε συνέχεια το γύρισμα, ανά μισό λεπτό στην αρχή, ανά ένα λεπτό στη συνέχεια (υπολογίστε ότι θα κάνετε περίπου έξι γυρίσματα).
Φροντίστε να ψήσετε την μπριζόλα σας και στο πλάι.

Προσθέστε λίγο σκόρδο στο τηγάνι για έξτρα γεύση.
Προσθέστε λίγο θυμάρι.
Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο ακόμη.

Οταν η μπριζόλα είναι σχεδόν έτοιμη, βάλτε λίγο έξτρα ελαιόλαδο στο τηγάνι. Προσθέστε και λίγο βούτυρο.
Με ένα κουτάλι ρίχνετε συνεχώς πάνω στη μπριζόλα τη σάλτσα που έχει δημιουργηθεί.

Μόλις είναι έτοιμη η μπριζόλα βγάλτε την σε ένα πιάτο και αφήστε την να «ξεκουραστεί» για τουλάχιστον 10 λεπτά, πριν την κόψετε.