Το φθινόπωρο είναι ιδανική εποχή για να πολλαπλασιάσουμε τα μας με . Μπορούμε δηλαδή να κόψουμε και να φυτέψουμε μοσχεύματα από αρωματικά φυτά, όπως το δεντρολίβανο, η λεβάντα, το θυμάρι η ματζουράνα, αλλά κι από άλλα μεγαλύτερης ανάπτυξης όπως ο ιβίσκος, η βερβερίδα και το ευώνυμο η και αναρριχώμενα όπως είναι η βουκαμβίλια και το γιασεμί.

Ο τρόπος είναι εύκολος, απλός και φτηνός. Τι θα πρέπει να κάνουμε βήμα – βήμα:
• Από το φυτό που θέλουμε να πολλαπλασιάσουμε, διαλέγουμε βλαστούς καλά αναπτυγμένους που έχουν αρχίσει να ξυλοποιούνται. Δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ τρυφεροί ούτε πολύ ξυλοποιημένοι.

• Κόβουμε ένα κομμάτι μήκους 10-15 εκ. και αφαιρούμε όλα τα φύλλα της βάσης αφήνοντας 3 – 4 φύλλα μόνο στη κορυφή. Τα φύλλα είναι απαραίτητα για να μπορεί να φωτοσυνθέσει το μόσχευμα δηλαδή: να μπορεί να τραφεί και να μη ξεραθεί.

ς. Είναι μια σκόνη σε πλαστική συσκευασία η οποία δεν έχει καμία σχέση με τις ανθρώπινες ορμόνες ούτε επηρεάζει τον ανθρώπινο οργανισμό, απλά επικράτησε ο όρος. Έχει την ιδιότητα να ενθαρρύνει την ριζοβολία των μοσχευμάτων.

• Αφού τινάξουμε ελαφρά την περιττή σκόνη φυτεύουμε το μόσχευμα σε τρύπα που έχουμε ήδη ανοίξει με ένα μολύβι, ώστε να μην φύγει η σκόνη της ριζοβολίας στο κατάλληλο υπόστρωμα ανάλογα με τι φυτό πολλαπλασιάζουμε.