Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική HOT NEWS

Αχτσιόγλου-Πρόταση μομφής: Το πτωχευτικό νομοσχέδιο η χαριστική βολή στην κοινωνία

TechTeam από TechTeam
24/10/2020 02:22
Ενημερώθηκε: 24/10/2020 04:03:38
σε HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η Έφη Αχτσιόγλου και ο Πάνος Σκουρλέτης, είναι οι δύο πρώτοι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ανέβηκαν στο βήμα για να αναπτύξουν την πρόταση δυσπιστίας που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

«Χαριστική βολή» στην κοινωνία χαρακτήρισε τον νέο πτωχευτικό καθεστώς, η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία σημείωσε ότι η μομφή στον Χρήστο Σταϊκούρα είναι μομφή από την κοινωνία.

Κριτική εφ’ όλης της ύλης της κυβερνητικής πολιτικής άσκησε στην ομιλία του ο Παναγιώτης Σκουρλέτης, που κατήγγειλε ότι συγκροτείται ένα νέο μπλοκ εξουσίας από την κυβέρνησης της ΝΔ και τους τραπεζίτες.

«Βρισκόμαστε στο μέσο μιας μεγάλης πανδημικής κρίσης, οι αντοχές όλων μας, όλης της κοινωνίας, δοκιμάζονται. Πρωτίστως το υπέρτατο αγαθό της δημόσιας υγείας. Εξίσου όμως και στην οικονομία. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει κάνει την επιλογή της: Την επιλογή να μην αναθεωρήσει τον στρατηγικό της προσανατολισμό στην οικονομία. Έκανε την επιλογή να εξακολουθήσει και να επιταχύνει, εν μέσω πανδημίας, χωρίς καμία αντιστροφή, την ευθεία πολιτική της επίθεσης στους εργαζόμενους, της συνολικής αναδιάρθρωσης της αγοράς εις βάρος των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, της συμπίεσης των λαϊκών νοικοκυριών, της συμπίεσης των μεσαίων νοικοκυριών, της διεύρυνσης των ανισοτήτων», είπε η Έφη Αχτσιόγλου.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε αυτή την πολιτική επιλογή, αν και είχε τα περιθώρια να πράξει διαφορετικά, αφού παρέλαβε δημόσια ταμεία γεμάτα, ρυθμισμένο χρέος, αποθεματικά ύψους 37 δισ. από την προηγούμενη κυβέρνηση, μια άνευ προηγουμένου ρευστότητα από την ΕΚΤ, καμία δέσμευση για δημοσιονομικούς στόχους αφού το Σύμφωνο Σταθερότητας έχει ανασταλεί.

Όπως είπε, η κυβέρνηση της ΝΔ τελικά, εκείνο που επέλεξε να κάνει είναι να παρεμβαίνει για να απορρυθμίσει την αγορά εργασίας, να παρεμβαίνει για να μειώσει μισθούς, να παρεμβαίνει μόνο για να αφαιρέσει εργατικά δικαιώματα, αλλά να μην παρεμβαίνει στις τράπεζες για να δώσουν ρευστότητα, να μην παρεμβαίνει για επιχορηγήσεις στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, να μην παρεμβαίνει για να στηρίξει τους επαγγελματίες.

Στην αιχμή του δόρατος της μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου ενέταξε το «πτωχευτικό νομοσχέδιο», λέγοντας ότι “αποτελεί τη χαριστική βολή σε μια κοινωνία που ήδη ματώνει από 130.000 ανέργους, που φωνάζει ότι αν δεν γίνει κάτι, άλλοι τόσοι θα χάσουν τη δουλειά τους μέσα στους επόμενους μήνες, σε μια κοινωνία που μια στις τρεις μικρομεσαίες επιχειρήσεις λέει ότι θα κλείσει το επόμενο διάστημα».

«Με αυτό το νομοσχέδιο κύριε Σταϊκούρα, πετάξατε το γάντι στην κοινωνία. Και εμείς το σηκώσαμε. Αυτή η πρόταση μομφής είναι από την ίδια την κοινωνία που επιδεικτικά αγνοείτε! Φέρατε ένα νομοσχέδιο που πρώτιστη προτεραιότητα έχει την ρευστοποίηση των περιουσιών των πολιτών», είπε η Έφη Αχτσιόγλου. Η ίδια κατήγγειλε ότι πρόκειται για νομοσχέδιο οριζόντιας φτωχοποίησης, με το οποίο πτωχεύουν όλοι, ένα νομοσχέδιο που καταργεί οριζόντια και οριστικά την προστασία της πρώτης κατοικίας για όλους, και εν μέσω πανδημικής κρίσης επισπεύδει τη δήμευση των περιουσιών των πολιτών.

Στην μη προβολή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της συζήτησης που έγινε στη Βουλή για το νέο πτωχευτικό, αναφέρθηκε με την έναρξη της ομιλίας του ο Παναγιώτης Σκουρλέτης. «Δεν υπήρχε η είδηση για ένα πτωχευτικό κώδικα που έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα. Είναι τυχαίο; Ή δεν αφορά το θέμα δεκάδες χιλιάδες συμπολιτών μας. Προφανώς και τους αφορά. Αλλά αυτή η εικόνα είναι η αντανάκλαση των σχέσεων που έχει κυβέρνησή σας με το ίδιο το τραπεζικό σύστημα, με τη διαμεσολάβηση των προσκείμενων σε εσάς φιλικών σας μμε”, είπε ο Πάνος Σκουρλέτης. «Έχουμε πλέον ένα μπλοκ εξουσίας. Τραπεζικό κεφάλαιο-κυβέρνηση» πρόσθεσε.

Ο κ. Σκουρλέτης είπε ακόμη, ότι η σχέση της κυβέρνησης με την ενημέρωση, έχει αποτυπωθεί με τον καλύτερο και πλέον αποκαλυπτικό τρόπο, «με την υπαγωγή του ΑΠΕ και της ΕΡΤ στην εποπτεία του πρωθυπουργού». Αυτό, όπως είπε, δεν συμβαίνει σε καμία άλλη δημοκρατική χώρα, αλλά η κυβέρνηση «πήρε μόλις προχθές το χαστούκι, με τη γνωμοδότηση του ΣτΕ που έβγαλε τη ρύθμιση αυτή αντισυνταγματική».

Στην ομιλία του, ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει υιοθετήσει μια επικοινωνιακή στρατηγική που συνεχώς κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για να υλοποιήσει κρίσιμες σημερινές της επιλογές, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις. Αναφέρθηκε και στην επίθεση που δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της έκδοσης απόφασης για την Χρυσή Αυγή, για να σημειώσει ότι υπάρχουν εκλεκτικές συγγένειες ανάμεσα σε στελέχη της ΝΔ και σε αυτές τις απόψεις, για να προσθέσει τελικά: «Δεν κοιτάτε που σας έχει φύγει ο Λαγός και δεν μπορείτε να πιάσετε τον Παππά, αλλά δείχνετε μεγάλη ικανότητα να πιάνετε τους μαθητές, τους δεκαπεντάχρονους! Αυτοί δεν σας ξεφεύγουν! Και μιλάτε για ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ;».

Αναφερόμενος στον πτωχευτικό, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι η κυβέρνηση οδηγεί στην ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, γιατί η ΝΔ είναι η πολιτική έκφραση των τραπεζών.

«Αδιαφορείτε γι’ αυτό που έρχεται διότι, ενώ βρισκόμαστε σε συνθήκες πανδημίας και υπάρχει μια εξελισσόμενη ύφεση, εκφράζετε τα συμφέροντα των λίγων», ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης.

Ετικέτες: ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥΒουλήΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

04/11/2025 | 23:45
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/11/2025 | 23:55
Featured

Ψηφίστηκε ο «χρονοκόφτης» για τις ομιλίες στη Βουλή – Πότε μπαίνει σε εφαρμογή

30/10/2025 | 20:00
Featured

Σε ετοιμότητα για τις παρελάσεις η κυβέρνηση

27/10/2025 | 08:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΚΙΝΑΛ-Κεγκέρογλου: Μομφή στη ΝΔ αλλά ο Α.Τσίπρας κατήργησε την προστασία Α’κατοικίας


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΠΡΩΙΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

    Καιρός: Δεκαήμερο με βροχές – «Θα αποδειχθεί ο πιο βροχερός μήνας του έτους»

    212 shares
    Share 85 Tweet 53
  • «Μαχαίρια στη Χαλκίδα: Οπαδικό ραντεβού θανάτου με έναν νεκρό και δύο τραυματίες – “Ξεψύχησε στα χέρια πολιτών και γιατρών”

    208 shares
    Share 83 Tweet 52
  • «Προειδοποιούν οι σεισμολόγοι: Ο Ελλαδικός χώρος “φορτώνει” ενέργεια – Τι δείχνουν οι τελευταίες δονήσεις σε Αιγαίο και Τουρκία»

    198 shares
    Share 79 Tweet 50
  • ΕΛΤΑ: Παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Γρηγόρης Σκλήκας

    180 shares
    Share 72 Tweet 45
  • Ο Τραμπ απειλεί να κόψει τη χρηματοδότηση στη Νέα Υόρκη, αν εκλεγεί o Ζόραν Μαμντάνι

    129 shares
    Share 52 Tweet 32
  • ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ: «Χάρτης Προειδοποίησης»: Ισχυρές βροχές έως Τετάρτη, καταιγίδες στην Αττική – Τι αλλάζει ώρα με την ώρα 

    202 shares
    Share 81 Tweet 51
  • ΝΕΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ 2025–2026: Επιστροφές έως 3.980€ για 128.000 συνταξιούχους – Πληρωμές σε 3 δόσεις από τον Ιανουάριο

    135 shares
    Share 54 Tweet 34
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch