Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Αδ. Γεωργιάδης: Οι επιχειρήσεις που θα κλείσουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ασφαλώς και θα αποζημιωθούν

Newsroom από Newsroom
31/10/2020 16:30
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Γεωργιάδης: «Είναι μια πράξη που είναι αδύνατον να μείνει ατιμώρητη» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης για την επίθεση στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σχολιάζοντας τα θέματα της επικαιρότητας, σε σημερινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό “Σκάι”.

Για την τραγωδία και την καταστροφή στη Σάμο είπε ότι οι ζημιές θα καταγραφούν και το υπουργείο Ανάπτυξης θα δώσει γρήγορα τα χρήματα για να αποζημιωθούν οι άνθρωποι.

Για την εξέλιξη της πανδημίας απηύθυνε δημόσια έκκληση σε όλους να δείξουν πειθαρχία για να αποφευχθεί το γενικό lockdown, καθώς, όπως είπε, «ένα γενικό lockdown θα προκαλέσει τέτοια ζημιά στην οικονομία μας ώστε μετά θα είναι πολύ δύσκολο για πολλές επιχειρήσεις να ανακάμψουν».

Επιπλέον για τη στήριξη των επιχειρήσεων, η λειτουργία των οποίων θα ανασταλεί με κρατική εντολή, υπογράμμισε ότι «όλες οι επιχειρήσεις που θα κλείσουν με κρατική εντολή, στα πλαίσια αντιμετωπίσεως της εξάρσεως της πανδημίας, ασφαλώς και θα αποζημιωθούν από το κράτος με σειρά μέτρων έτσι ώστε να παραμείνουν όρθιες, όπως ακριβώς κάναμε και την περασμένη άνοιξη».

Πιο αναλυτικάο υπουργός είπε:

Για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα

«Βρισκόμαστε σε εξαιρετικά οριακό σημείο. Οι επόμενες 15-20 ημέρες θα κρίνουν εάν η Ελλάδα θα ακολουθήσει τον δρόμο χωρών της Βόρειας Ευρώπης. Εάν όλοι τηρήσουμε τα μέτρα δείχνοντας την πειθαρχία που δείξαμε τον περασμένο Απρίλιο, θα γλιτώσουμε το γενικό lockdown. Αυτός είναι και ο στόχος της κυβερνήσεως. Γιατί ένα γενικό lockdown θα προκαλέσει τέτοια ζημιά στην οικονομία μας ώστε μετά θα είναι πολύ δύσκολο για πολλές επιχειρήσεις να ανακάμψουν και τα προβλήματα στην οικονομία θα παραμείνουν για πολλά χρόνια. Εάν δεν τηρήσουμε τα μέτρα και δείξουμε απειθαρχία παρασυρόμενοι από την πραγματική κούραση που όλοι μας έχουμε αισθανθεί μετά από τόσους μήνες, τότε κινδυνεύουμε να βρεθούμε στη θέση που είναι τώρα η Βόρεια Ευρώπη. Απευθύνω δημόσια έκκληση σε όλους να βάλουν πλάτη».

Για την τραγωδία και την καταστροφή στη Σάμο

Για την τραγωδία και την καταστροφή στη Σάμο ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Όσο σκέφτομαι την τραγωδία, με πιάνει κατάθλιψη. Δεν θα αφήσουμε τη Σάμο μόνη της, δεν θα την αφήσουμε ανυπεράσπιστη. Η Κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την καταστροφή με μεθοδικότητα, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Οι ζημιές θα καταγραφούν, οι άνθρωποι θα αποζημιωθούν, το Υπουργείο Ανάπτυξης θα δώσει γρήγορα τα χρήματα. Ό,τι ανθρωπίνως μπορεί να γίνει, θα γίνει. Όλα όσα θα κάνουμε, όμως, δεν μπορούν να απαλύνουν τον πόνο αυτών των γονέων».

«Καταδικάζω τον τραμπουκισμό, τον φασισμό …»

Για την επίθεση στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ο υπουργός επεσήμανε τα εξής: «Καταδικάζω τον τραμπουκισμό, τον φασισμό αυτών που του έβαλαν την πινακίδα στο λαιμό για να τον εξευτελίσουν και να εξευτελίσουν στο πρόσωπό του την Ελληνική Δημοκρατία, τα ακαδημαϊκά μας ιδρύματα, την έννομο τάξη. Είναι μια πράξη που είναι αδύνατον να μείνει ατιμώρητη. Είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Δημοκρατία να τους συλλάβει και να τους τιμωρήσει παραδειγματικά. Εάν φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου είναι εμπλεκόμενοι σ’ αυτό το αίσχος, θα πρέπει να χάσουν δια παντός την φοιτητική τους ιδιότητα σε οποιοδήποτε ελληνικό πανεπιστήμιο. Δεν μπορείς να είσαι φοιτητής και να έχεις συμμετάσχει σ’ αυτό το έγκλημα. Μόνο οι ναζί στους εβραίους έκαναν τέτοια πράγματα. Το έκαναν τώρα αυτοί οι φασίστες. Διότι ο φασισμός δεν είναι μόνο μαύρος, είναι και κόκκινος. Στην Ελλάδα, επειδή έχουμε πολλά χρόνια την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς, έχουμε φθάσει να ξεχνάμε τον κόκκινο φασισμό».

Σχετικά με τη μείωση των ενοικίων

Απαντώντας, σε ερώτηση σχετικά με τη μείωση των ενοικίων είπε: «Εμείς με σεβασμό στην ιδιοκτησία, ψηφίσαμε την εθελοντική μείωση ενοικίων για να δώσουμε την ευκαιρία να τα βρουν μεταξύ τους ιδιοκτήτες- ενοικιαστές στις νέες οικονομικές συνθήκες. Εάν αυτή η καλόπιστη διάθεση δεν ευδοκιμήσει, δεν θα αφήσουμε τις επιχειρήσεις να καταστραφούν. Κάνω έκκληση στους ιδιοκτήτες: ένα ακίνητο δεν μπορεί να μην έχει μικρότερο ενοίκιο σε χρονιά υφέσεως 8-9%. Αυτό λέει ο νόμος της αγοράς και της ζήτησης. Παρακαλώ, λοιπόν, να δείξουν όλοι την δέουσα κατανόηση σε μία δύσκολη χρονιά. Το κράτος δεν μπορεί να καλύψει το σύνολο της απώλειας κανενός. Επαναλαμβάνω: το κράτος είναι πρόθυμο να συμβάλλει στην καλόπιστη συνεννόηση όλων των μερών. Εάν αυτή δεν λειτουργήσει, το κράτος έχει την ισχύ να νομοθετήσει. Κι ο νοών νοείτω».

Ετικέτες: ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣαποζημιώσειςΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑεπιχειρήσειςΚΟΡΟΝΟΙΟΣΠΑΝΔΗΜΙΑ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

04/11/2025 | 23:45
Featured

Άδωνις Γεωργιάδης από την Λαμία: Το Μάρτιο ξεκινά η Ογκολογική Μονάδα

02/11/2025 | 17:00
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/11/2025 | 23:55
HOT NEWS

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΝΕΑ: Ευλογιά στα πρόβατα: 27.000 ζώα θανατώθηκαν – Τροπολογία για προκαταβολές αποζημιώσεων 

30/10/2025 | 13:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

Στη Σάμο ο Μητσοτάκης αφήνει λουλούδι στον τόπο της τραγωδίας


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΠΡΩΙΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

    Καιρός: Δεκαήμερο με βροχές – «Θα αποδειχθεί ο πιο βροχερός μήνας του έτους»

    230 shares
    Share 92 Tweet 58
  • Α21 και Επίδομα Θέρμανσης: Πληρωμές 28/11, πριν τα Χριστούγεννα και τέλη Ιανουαρίου – Όλα τα ποσά και τα κριτήρια για ΟΠΕΚΑ και ΑΑΔΕ

    215 shares
    Share 86 Tweet 54
  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΩΡΑ: ΕΛΓΑ και “ανωτέρα βία”: Κτηνοτρόφοι προς Τσιάρα – «Μετρήστε τα ζώα και πληρώστε δίκαια, πριν καταρρεύσουμε»

    188 shares
    Share 75 Tweet 47
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ -ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΟΠΕΚΕΠΕ: 778 εκατ. ευρώ έως τέλη Νοεμβρίου για προκαταβολή τσεκ, Μέτρο 23 και ΕΦΚ πετρελαίου – Όλα εξαρτώνται από το Action Plan 2

    131 shares
    Share 52 Tweet 33
  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2026: Αυξήσεις 2,4%, επίδομα 250€, αναδρομικά έως 13.784€ και κατάργηση προσωπικής διαφοράς

    105 shares
    Share 42 Tweet 26
  • «Προειδοποιούν οι σεισμολόγοι: Ο Ελλαδικός χώρος “φορτώνει” ενέργεια – Τι δείχνουν οι τελευταίες δονήσεις σε Αιγαίο και Τουρκία»

    205 shares
    Share 82 Tweet 51
  • ΠΟΥΤΙΝ: Μαζική παραγωγή του βαλλιστικού RS-26 «Oreshnik» – ανησυχία σε Ευρώπη και ΝΑΤΟ

    74 shares
    Share 30 Tweet 19
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch