«Το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση είναι αδιαπραγμάτευτο, δεν μπορεί να τεθεί σε καμία ψηφοφορία, να είμαστε ξεκάθαροι, τα προσφυγόπουλα θα πάνε στο σχολείο, όπως και να ‘χει» δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Νίκος Μπρουσκέλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», για τις αντιδράσεις των συλλόγων γονέων των δημοτικών σχολείων της περιοχής.
«Έγινε σωρεία λαθών για να φτάσουμε σε ένα τελικό αποτέλεσμα, έχουν γίνει λάθη από κάτω» είπε ο κ. Μπρουσκέλης, σχολιάζοντας την αρνητική στάση των έξι Συλλόγων Γονέων δημοτικών σχολείων της Αλεξάνδρειας, στο ενδεχόμενο να κάνουν μάθημα στις αίθουσες των σχολείων 60 παιδιά πρόσφυγες, που διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας της περιοχής (στρατόπεδο 722).
«Δεν φρόντισε το υπουργείο Παιδείας να ενημερώσει εξαρχής, έστω αυτούς τους φορείς, οι οποίοι δεν έχουν θεσμική αρμοδιότητα για το θέμα, από την άλλη όμως ως γονείς έχουν μία ανησυχία» εξήγησε ο κ. Μπρουσκέλης, εκτιμώντας ότι υπήρξαν ακραίες αντιδράσεις, αλλά και κάποιες δικαιολογημένες.
Διαβάστε εδώ: Σχολείο στην Φιλιππιάδα δε δέχεται προσφυγόπουλα
«Υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι όντως ανησυχούν, αν το υπουργείο θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του, πιθανότατα λόγω ελλιπούς πληροφόρησης που έχουν. Aυτοί οι γονείς δεν είναι ρατσιστές και φασίστες. Σε καμία περίπτωση» σημείωσε.
«Δεν επιθυμούμε να διαταραχθεί η ηρεμία της τοπικής κοινωνίας. Θεωρούμε ότι οι δεσμεύσεις του υπουργείου Παιδείας θα τηρηθούν», πρόσθεσε, εκφράζοντας την άποψη ότι «όλα θα κυλήσουν ομαλά στο τέλος», εφόσον υπάρξει και μία ακόμη σωστότερη και πιο εμπεριστατωμένη ενημέρωση εκείνων που έχουν πραγματικές ανησυχίες.
Σημειώνεται ότι η σύζυγος του κ. Μπρουσκέλη, Βάνα Δημητριάδου – Μπρουσκέλη, παραιτήθηκε από τη θέση της προέδρου του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου-5ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας Ημαθίας, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή της στην -κατά πλειοψηφία- απόφαση των γονέων που παραβρέθηκαν, σε συνέλευση του Συλλόγου την περασμένη Παρασκευή, να μην γίνουν δεκτά παιδιά προσφύγων στο σχολικό συγκρότημα του 1ου δημοτικού σχολείου.