Όπως όλα δείχνουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτίθεται να ανακοινώσει το όνομα που θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν και τίποτε δεν επιβεβαιώνεται επισήμως. Το πρωί, η απόφαση του πρωθυπουργού ήταν να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την προεδρική εκλογή.

«Θα είναι πολύ ενδιαφέρον το αποψινό βράδυ» έλεγε κυβερνητική πηγή, χωρίς να δίνει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον νυν πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με αφορμή την ορκωμοσία των Νότη Μηταράκη και Γιώργου Κουμουτσάκου στο νεοσυσταθέν υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Ωστόσο οι δύο άνδρες δεν είχαν κατ’ ιδίαν συνομιλία, όπως έλεγαν ορισμένες πληροφορίες πριν την ορκωμοσία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος αναχωρεί αύριο Πέμπτη για επίσημη επίσκεψη στην Ιρλανδία και προφανώς κρίθηκε άκομψο να ανακοινωθεί το όνομα που προτείνει η ΝΔ, εν τη απουσία του και μάλιστα στο εξωτερικό.

Διάγγελμα για την πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Προτείνω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την πρόεδρο του ΣτΕ, κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Μία εξαίρετη νομικό με διεθνείς περγαμηνές. Είναι μία πρόταση ενωτική, υπερκομματική, προοδευτική που έχει όλες τις προϋποθέσεις να ψηφιστεί από το σύνολο των βουλευτών, τιμώντας στο πρόσωπό της την σύγχρονη Ελληνίδα.

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Mittwoch, 15. Januar 2020