Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Αλέξης Τσίπρας: Οι τέσσερις αλληλένδετες κρίσεις που αντιμετωπίζει η Ε.Ε.

Newsroom από Newsroom
18/10/2019 11:00
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τσίπρας: Στις τέσσερις αλληλένδετες κρίσεις και ταυτόχρονα προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο φόρουμ Friends of Europe στις Βρυξέλλες.

Είναι η οικονομική κρίση, η προσφυγική κρίση, η κλιματική κρίση και η ευρύτερη κρίση στην περιφερειακή σταθερότητα, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Είναι σαφές ότι η διεθνής κοινότητα και ιδιαίτερα η Ε.Ε., δεν διέθεταν τα εργαλεία και τους μηχανισμούς ώστε να αντιμετωπίσουν τις κρίσεις αυτές. Αλλά και τώρα που – επιτέλους – αρχίζουμε να συζητούμε αυτούς τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, δεν βρίσκουμε την απαραίτητη συναίνεση για να συμφωνήσουμε επ’ αυτών».

Ακολούθως εξήγησε:

«Ανοίγουμε την συζήτηση για μια τραπεζική Ένωση, έναν ενιαίο Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, και έναν ισχυρότερο Ευρωπαικό Μηχανισμό Σταθερότητας, αλλά ο ευρωπαϊκός Βορράς δεν είναι έτοιμος να συμφωνήσει σε ένα σύστημα ασφαλείας (backstop) και επί μηχανισμών που πραγματικά χρειάζονται για να αποφύγουμε μια νέα οικονομική κρίση. Και η Γερμανία δεν είναι έτοιμη να διαθέσει τα υψηλά της πλεονάσματα σε επενδύσεις για μια νέα Ευρώπη.

Ανοίγουμε μια συζήτηση για ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου, αλλά οι χώρες της ομάδας του Visegrad δεν είναι έτοιμες να δεχθούν δίκαιη κατανομή των βαρών. Και ακροδεξιές δυνάμεις στηρίζουν την παραβίαση του διεθνούς δικαίου για τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Ανοίγουμε μια συζήτηση για την κλιματική αλλαγή και ο σημαντικός μας εταίρος, οι Ηνωμένες Πολιτείες, δεν θέλει να ακούσει τίποτα για αυτό.

Ανοίγουμε μια συζήτηση για την περιφερειακή σταθερότητα και αντί να χρησιμοποιήσουμε το ισχυρότερο εργαλείο μας – τη διεύρυνση – για να εδραιώσουμε τη σταθερότητα σε χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, που την αξίζουν, όπως η Βόρεια Μακεδονία, τις αποκλείουμε. Και αντί να αναλάβουμε ηγετικό ρόλο στις εξελίξεις στη Συρία, τη Λιβύη και την Ανατολική Μεσόγειο, αφήνουμε την Τουρκία – δυστυχώς μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες – να δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα.

Πιστεύω ότι υπάρχει ένα βασικό ζήτημα που συνδέει όλες αυτές τις εξελίξεις. Οι κρίσεις που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία χρόνια, ενίσχυσαν τις δυνάμεις της ακροδεξιάς στην κοινωνία: τις δυνάμεις του εθνικισμού, του ρατσισμού και του ευρωσκεπτικισμού. Και αντί να αντιταχθούμε με θάρρος στις δυνάμεις αυτές και να στηρίξουμε την αειφόρο ανάπτυξη, τις πολιτικές υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την περιφερειακή ειρήνη, πολλές κυβερνήσεις αποδέχτηκαν τις ακροδεξιές θέσεις ως κυρίαρχες και στράφηκαν σε πολιτικές οικονομικού εθνικισμού και εθνικής περιχαράκωσης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην «απειλή» που συνιστά το Brexit, που δεν έχει να κάνει μόνον με τις σχέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο και τον μελλοντικό προϋπολογισμό της Ε.Ε.: Το Brexit συμβολίζει την απειλή άλλων «εξόδων» από το κοινό ευρωπαϊκό εγχείρημα.

Συνεχίζοντας, είπε ότι «πρέπει να στηρίζουμε την εθνική κυριαρχία και να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα των λαών μας και συγχρόνως – όταν απαιτείται – να αναζητούμε έντιμους συμβιβασμούς στη βάση των κοινών ευρωπαϊκών μας αξιών, διότι όλες οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι κοινές, και δε μπορεί να τις λύσει ο καθένας μόνος του».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έκανε η κυβέρνησή του στην Ελλάδα:

“Αγωνιστήκαμε σκληρά για να προστατέψουμε την κοινωνία και, ταυτόχρονα, φτάσαμε σε έναν συμβιβασμό σχετικά με το οικονομικό πρόγραμμα για την έξοδο από την κρίση. Αγωνιστήκαμε σκληρά για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών και συγχρόνως υποστηρίξαμε την κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας για να μειωθούν οι ροές και κυρίως οι θάνατοι. Αγωνιστήκαμε σκληρά για να προστατέψουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα και την ίδια στιγμή καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι με την Τουρκία και – για πρώτη φορά – φτάσαμε τόσο κοντά σε μια συμφωνία για το Κυπριακό. Υπογράψαμε τη Συμφωνία των Πρεσπών με τη Βόρεια Μακεδονία, που ανοίγει μια νέες προοπτικές για όλα τα Βαλκάνια, χωρίς να υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος. Γνωρίζαμε πόσο δύσκολο ήταν να υποστηρίξουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα για τα παιδιά των μεταναστών, τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, τη μουσουλμανική μειονότητα, σε μια εποχή που οι νεοναζί ήταν το τρίτο κόμμα. Αλλά το κάναμε ούτως ή άλλως και τώρα δεν βρίσκονται πλέον στο Κοινοβούλιο”.

Σπ.Γκουτζ.

Ετικέτες: ΕΕΣΥΡΙΖΑΤσίπρας

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Δημοσκόπηση Interview: Τεράστια διαφορά και πάνω από το 30% η Νέα Δημοκρατία

08/10/2025 | 21:31 - Ενημέρωση 09/10/2025 | 02:22
HOT NEWS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα – «ανάσα» για 5.000 ανέργους άνω των 50 ετών και 850 νέες επιχειρήσεις – Όλα τα ποσά επιχορήγησης

08/10/2025 | 11:02
Featured

Στο κόμμα Τσίπρα ο μισός ΣΥΡΙΖΑ

06/10/2025 | 21:31
Featured

Μαρινάκης για Τσίπρα: Την τελευταία φορά που μίλησε για θάλασσες, ψάχναμε σωσίβιο

06/10/2025 | 15:52
Load More
Επόμενο Άρθρο

Χρηματιστήριο: Στις 858,64 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με οριακή πτώση 0,08%


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Φοινικούντα – Διπλή δολοφονία σοκ: Ο «ανοργάνωτος» εκτελεστής, το σκούτερ χωρίς πινακίδες και ο φόβος του 68χρονου πριν το αίμα χυθεί

    233 shares
    Share 93 Tweet 58
  • Καιρός: Αποχωρεί η «Barbara» και επιστρέφει η ηλιοφάνεια

    204 shares
    Share 82 Tweet 51
  • Αγρότες – ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές έως 15 Οκτωβρίου για Μέτρο 23 και προγράμματα 2024 – Τι πρέπει να προσέξουν όσοι περιμένουν αποζημιώσεις ΕΛΓΑ

    159 shares
    Share 64 Tweet 40
  • Απόψε η κατάπαυση πυρός στη Γάζα – Παγκόσμια στροφή με τη μεσολάβηση Τραμπ και τη στήριξη Μητσοτάκη

    135 shares
    Share 54 Tweet 34
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ- ΕΦΑΠΑΞ 2025: Αυξήσεις έως 22.800€ και μειώσεις έως 21.000€ – Ποιοι παίρνουν τα νέα ποσά και τι ισχύει για τα αναδρομικά

    131 shares
    Share 52 Tweet 33
  • ΙΕΡΑΡΧΙΑ 2025-Αποκλειστικό: Ο Επίσκοπος Θεσπιών Παύλος επικρατέστερος για τη Μητρόπολη Κορίνθου

    952 shares
    Share 381 Tweet 238
  • Δημοσκόπηση Interview: Τεράστια διαφορά και πάνω από το 30% η Νέα Δημοκρατία

    127 shares
    Share 51 Tweet 32
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch