Σάββατο, 28 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική HOT NEWS

Απαγόρευση κυκλοφορίας Μ. Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα

TechTeam από TechTeam
30/04/2021 21:12
σε HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με μέτρα για την πρόληψη της μετάδοσης του κορωνοϊού εορτάζεται και το φετινό Πάσχα με την βραδινή απαγόρευση της κυκλοφορίας να έχει, πάντως, διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες.

Οπως όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα έτσι και το Μεγάλο Σάββατο και τη Κυριακή του Πάσχα, η κυκλοφορία θα επιτρέπεται από τις 05:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου το ωράριο διαμορφώνεται από τις 05:00 μέχρι και τις 23:00. Ενώ, σημειώνεται ότι στις 3 Μαΐου επαναλειτουργεί και η εστίαση μετά από έξι μήνες.

Για την απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην ενημέρωση της προηγούμενης Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: «Σχετικά με το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας, το curfew, ο περιορισμός κυκλοφορίας ξεκινά στις 10 το βράδυ τη Μεγάλη Εβδομάδα και την ημέρα του Πάσχα, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, ο περιορισμός αρχίζει στις 11 το βράδυ. Την Κυριακή του Πάσχα υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα, ενώ αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο δύο ευρύτερες οικογένειες έως 12 άτομα. Συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές».

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων το Μεγάλο Σάββατο
Από τις 7 αύριο το πρωί, Μεγάλο Σάββατο, έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν τα σούπερ μάρκετ και να μείνουν ανοικτά μέχρι τις 7 το απόγευμα. Το υπόλοιπο λιανεμπόριο για αύριο, θα μπορεί να λειτουργήσει, προαιρετικά από τις 7 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι το ωράριο λειτουργίας που αναφέρεται στην υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.26380/23-4-2021 κοινή υπουργική απόφαση ΦΕΚ (Β1682) εφαρμόζεται μόνο στις υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ). Τα λοιπά καταστήματα τροφίμων του σημείου 22 του πίνακα της παρ.1Β του άρθρου 1 της ως άνω ΚΥΑ εξαιρούνται από το εν λόγω πλαίσιο.

Το ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων
Από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώθηκε το ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων κατά τις ημέρες του Πάσχα και του εορτασμού της Πρωτομαγιάς.

Συγκεκριμένα:

Το Μεγάλο Σάββατο, 1η Μαΐου, οι ανοικτοί αρχαιολογικοί χώροι θα λειτουργήσουν με ωράριο 08:30-15:30.
Την Κυριακή του Πάσχα, 2 Μαΐου, οι αρχαιολογικοί χώροι θα παραμείνουν κλειστοί.
Τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, οι αρχαιολογικοί χώροι θα λειτουργήσουν σύμφωνα με το ισχύον ωράριο.
Την Τρίτη του Πάσχα, σε συνέχεια του ΦΕΚ 1732/Β/27-4-2021 σύμφωνα με το οποίο η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2021 μεταφέρεται για το Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα την Τρίτη 4 Μαΐου 2021, οι αρχαιολογικοί χώροι θα παραμείνουν κλειστοί.
Όπως σημειώνει το ΥΠΠΟΑ, τα αρχαιολογικά μουσεία, μνημεία και σπήλαια εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης της νόσου COVID-19.

Διαδημοτικές μετακινήσεις με SMS -Τι ισχύει με τα μηνύματα στο 13033
Από τη Μ. Πέμπτη είναι πλέον ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ενώ στον κοντινό ορίζοντα είναι και το «τέλος» των SMS, καθώς τα μηνύματα καταργούνται από τις 15 Μαΐου. Η επιτάχυνση των εμβολιασμών, που έχουν αρχίσει να «θωρακίζουν» τον κόσμο, επιτρέπουν πλέον το άνοιγμα των κλειστών μέχρι πρότινος θυρών προς την ελευθερία, ενώ άλλο ένα βήμα είναι φυσικά και το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου. Οσον αφορά στις διαδημοτικές μετακινήσεις, από σήμερα απελευθερώνονται εντός της περιφερειακής ενότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Τα περίφημα SMS θα μας «αποχαιρετήσουν» από τις 15 Μαΐου μαζί φυσικά με την απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και το άνοιγμα του τουρισμού. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ξεκαθάρισε τη Μεγάλη Τετάρτη ότι επιτρέπονται από σήμερα οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός της περιφερειακής ενότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά διευκρίνισε ότι παραμένει η υποχρέωση αποστολής ειδικού μηνύματος για οποιαδήποτε μετακίνηση.

SMS με κωδικό 6 την Κυριακή του Πάσχα
Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε ειδική αναφορά και στην Κυριακή του Πάσχα και επισήμανε ότι μόνο για την συγκεκριμένη ημέρα, επιτρέπεται η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 ατόμων σε εσωτερικό χώρο και έως 12 ατόμων σε υπαίθριο χώρο. Η μετακίνηση όμως, θα γίνεται και πάλι μέσω SMS με τον κωδικό 6 στο 13033. Βέβαια το χρονικό όριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, δεν άλλαξε. Σημειώνεται ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας καθόλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας ισχύει από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Ετικέτες: Απαγόρευση κυκλοφορίαςΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΟΡΕΣΤΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ – Τυχερό μου αστέρι

28/06/2025 | 00:13
HOT NEWS

Alex Rasov

27/06/2025 | 23:45
HOT NEWS

Πώς η σκευωρία της εσχάτης προδοσίας που έστησε η αντιπολίτευση, ενισχύει ακόμη περισσότερο τον Μητσοτάκη

26/06/2025 | 22:13
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ : Τηλέφωνα ανά διεύθυνση- ΟΔΗΓΟΣ

26/06/2025 | 06:09
Load More
Επόμενο Άρθρο

Δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα της Ν.Δ.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός 3 Ρίχτερ στη Ναύπακτο: Διεθνείς αναλυτές είχαν προειδοποιήσει – Ποιες περιοχές μπαίνουν σε «κόκκινο» συναγερμό

    766 shares
    Share 306 Tweet 192
  • Καιρός σήμερα: Καύσωνας και από το μεσημέρι τοπικές βροχές

    406 shares
    Share 162 Tweet 102
  • Παραιτήθηκαν Βορίδης, Χατζηβασιλείου, Σταμενίτης, Μπουκώρος για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ – Δεκτές από τον πρωθυπουργό οι παραιτήσεις

    368 shares
    Share 147 Tweet 92
  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές καταιγίδες και μπουρίνια από το απόγευμα

    350 shares
    Share 140 Tweet 88
  • Σβήνουν χρέη δεκαετίας προς τον ΕΦΚΑ – Αλλάζουν όλα στις παραγραφές, έρχονται νέες ρυθμίσεις με περισσότερες δόσεις

    334 shares
    Share 134 Tweet 84
  • Ισχυρό προειδοποιητικό σήμα από Έλληνες και ξένους σεισμολόγους – Ρήγματα στο κόκκινο: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο

    1152 shares
    Share 461 Tweet 288
  • ΠΡΟΣΟΧΗ στα παιδιά με ποδήλατο: Τραγωδία στο Μενίδι με 9χρονη – Μάχη για τη ζωή της στη ΜΕΘ

    267 shares
    Share 107 Tweet 67
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch