Πέμπτη, 14 Μαΐου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Χ.Μεγάλου: Επενδυτικός πόλος η Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια

Newsroom από Newsroom
07/12/2021 12:00
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Μεγάλου: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε επενδυτικός πόλος για τα επόμενα χρόνια ενώ ήδη καταγράφεται σημαντική επενδυτική δραστηριότητα σε πολλούς κλάδους της οικονομίας…

τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, σε συζήτηση στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ο κ. Μεγάλου σημείωσε ότι η συμμετοχή της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, ύψους 1,4 δισ. ευρώ και στην έκδοση ομολόγου additional tier 1 ύψους 0,6 δισ. ευρώ, αποτέλεσαν ορόσημο, τόσο για την τράπεζα όσο και για την ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της. «Το επενδυτικό στόρυ της τράπεζας, σε συνδυασμό με την αποδεδειγμένη ικανότητά μας να υλοποιούμε γοργά και με επιτυχία τους στόχους μας, ενίσχυσαν το επενδυτικό ενδιαφέρον, κάτι που αποτυπώθηκε στην ποιότητα και την ποικιλία των επενδυτών που συμμετείχαν, καθώς και στη σημαντική υπερκάλυψη των δύο εκδόσεων κατά τουλάχιστον τρεις φορές», είπε ο κ. Μεγάλου. Παράλληλα επισήμανε, ότι η Τράπεζα Πειραιώς σε μόλις 8 μήνες, έχει ολοκληρώσει το 90% του σχεδιασμού, τόσο αναφορικά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, όσο και αναφορικά με την κεφαλαιακή ενίσχυση. Ειδικά στο πρώτο σκέλος, σε λίγους μήνες επετεύχθη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) με τιτλοποιήσεις και πωλήσεις που έφθασαν σε ύψος ρεκόρ 16,4 δισ. ευρώ.

To τελευταίο δωδεκάμηνο, έχουν πραγματοποιηθεί στην εγχώρια αγορά συναλλαγές που υπερβαίνουν τα 14 δισ. ευρώ και αποδεικνύουν το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από διεθνείς επενδυτές για ελληνικά assets, ειδικά στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών, στη φαρμακοβιομηχανία, τους τομείς τροφίμων – ποτών και φιλοξενίας, όπως επίσης στον χρηματοοικονομικό τομέα και τις ασφάλειες, τόνισε ο κ. Μεγάλου.

Αντιστοίχως, υπάρχει κινητικότητα στις αγορές μετοχών και ομολόγων, με εκδόσεις ομολόγων άνω των 4 δισ. ευρώ από ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ το διεθνές ενδιαφέρον αποτυπώθηκε και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, πέραν της αύξησης κεφαλαίου της Πειραιώς, και σε άλλες μεγάλες αυξήσεις – για παράδειγμα της Αlpha Bank και της ΔΕΗ.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μεγάλου, η Τράπεζα Πειραιώς έχει ενεργό συμμετοχή στην κεφαλαιαγορά, με ηγετική θέση στο investment banking, στηρίζοντας τους πελάτες της και τα επενδυτικά τους σχέδια. «Σε αυτό το πλαίσιο, ηγούμαστε στην αγορά ομολόγων, με μερίδιο της τάξης του 30%, έχοντας συμμετοχή σε όλες τις εκδόσεις εταιρικών ομολόγων από το 2019 και μάλιστα με το ρόλο του κυρίου αναδόχου και συντονιστή, ενώ πολύ σημαντικός ήταν ο ρόλος μας στις πρώτες εκδόσεις ομολόγων από ναυτιλιακές εταιρείες», είπε ο κ. Μεγάλου. Υπογράμμισε παράλληλα, ότι για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης είναι κρίσιμη η ενεργός κεφαλαιαγορά και προς αυτή την κατεύθυνση χρειάζονται κίνητρα,τόσο για την προσέλκυση νέων εταιρειών από όλους τους κλάδους που θα εισαχθούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όσο και για την προσέλκυση νέων θεσμικών επενδυτών που θα επενδύσουν.

«Εκτιμώ ότι και το 2022 η εγχώρια κεφαλαιαγορά θα έχει ακόμη πιο σημαντικό ρόλο, χρηματοδοτώντας τις καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις και στηρίζοντας επενδύσεις που χρειάζονται για να υλοποιηθούν τα σχέδια του Ελλάδα 2.0».

Ο συνδυασμός του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης με τους άλλους ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους που είναι διαθέσιμοι, φέρνει στην ελληνική οικονομία κεφάλαια που αντιστοιχούν στο 40% του ΑΕΠ και θα είναι διαθέσιμα στα επόμενα 5 με 7 έτη, τα οποία θα επιτρέψουν την αναδιοργάνωση του μοντέλου της ελληνικής οικονομίας, προσελκύοντας και ιδιωτικά κεφάλαια, ανέφερε ο κ. Μεγάλου.

Η χώρα βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο για να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που υπάρχουν για τη μετάβαση στην πράσινη οικονομία και η Τράπεζα Πειραιώς έχει ήδη σημαντική θέση στην αγορά, χρηματοδοτώντας κρίσιμους τομείς, όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ μέσω του πράσινου ομολόγου ύψους 500 εκ.ευρώ που έχει εκδώσει,θα χρηματοδοτήσει αποκλειστικά projects που σχετίζονται με τη μετάβαση σε καθαρή ενέργεια, είπε ο κ.Μεγάλου.

Η Τράπεζα Πειραιώς, από την αρχή του έτους έως σήμερα, έχει διοχετεύσει στην οικονομία 5,4 δισ. νέα δάνεια, σύμφωνα με το στόχο για 5,7 δισ. ευρώ στο σύνολο του έτους, με τη ζήτηση να καταγράφεται από όλους τους τομείς της οικονομίας.

Αλ.Λιδ.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΜΕΓΑΛΟΥ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

13/05/2026 | 23:45
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/05/2026 | 23:55
Featured

Σενάριο-σοκ για το ΝΑΤΟ: Ευρωπαϊκή άμυνα χωρίς ΗΠΑ – Η μυστική στρατηγική, ο ρόλος της Γερμανίας και το «ρίσκο Τραμπ»

15/04/2026 | 13:20
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

6 Απριλίου: Μεγάλη Δευτέρα – Ιωσήφ του Παγκάλου

06/04/2026 | 00:05
Load More
Επόμενο Άρθρο

Οικογενειακή τραγωδία στο Νέο Ηράκλειο: Σκότωσε την αδερφή του και αυτοκτόνησε


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΕΚΤΑΚΤΟ – ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Όλο το σχέδιο ΑΑΔΕ για αγρότες – Βασική ενίσχυση, de minimis και σαρωτικοί έλεγχοι

    72 shares
    Share 29 Tweet 18
  • ΚΑΙΡΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Τέλος το πρόωρο καλοκαίρι – Επιστρέφουν μπόρες, καταιγίδες και ανοιξιάτικη αστάθεια στην Ελλάδα

    70 shares
    Share 28 Tweet 18
  • ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Η ΝΔ «διαβάζει» Τσίπρα, ΠΑΣΟΚ και δεύτερες κάλπες – Σκληρό restart Μαξίμου για συσπείρωση ψηφοφόρων

    65 shares
    Share 26 Tweet 16
  • ΞΕΜΑΤΙΑΣΜΑ: Τι λέει η Εκκλησία-Προσευχή

    97 shares
    Share 39 Tweet 24
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ- ΕΚΤΑΚΤΟ: Καταλογισμοί σε χαμηλοσυνταξιούχους ΟΓΑ και ψαλίδι έως 22% σε συντάξεις – αναδρομικά και ΕΑΣ 

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ έως τέλος 2026: Βόλοι στα αιγοπρόβατα, 2,2 δισ. ενισχύσεις και νέα επιδότηση λιπασμάτων

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Πιερρακάκης στον Ανδρουλάκη: «Με τον κ. Τσίπρα πλειοδοτείτε στην τοξικότητα για τη δεύτερη θέση»

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch