: Στην ενίσχυση των υποδομών που αφορούν την φιλοξενία βρεφών και παιδιών προχωρά ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Χανίων όπως έκανε γνωστό σήμερα κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου η πρόεδρος του Οργανισμού Ελένη Ζερβουδάκη.

Σύμφωνα με την κ. Ζερβουδάκη, λίγο πριν την ολοκλήρωση είναι η κατασκευή νέου παιδικού σταθμού στην περιοχή Καλυκά, ενώ στο στάδιο της ολοκλήρωσης τους είναι οι εργασίες ανακατασκευής στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς Περιβολίων και Σούδας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την κ. Ζερβουδάκη «τρέχει» ο διαγωνισμός για την κατασκευή βρεφικού σταθμού καθώς και Κέντρου Φροντίδας Ηλικιωμένων σε οικοπεδική έκταση του παλιού νοσοκομείου Χανίων.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου η κ. Ζερβουδάκη δήλωσε ότι αύριο Τρίτη θα ανακοινωθούν από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης τα προσωρινά αποτελέσματα για την κάλυψη μέσω ειδικού κουπονιού 134 επιπλέον θέσεων σε παιδικούς σταθμούς του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας.

Όπως ανέφερε η κ. Ζερβουδάκη με την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων θα «ανοίξει» η διαδικασία των αιτήσεων για την κάλυψη των θέσεων αυτών.

Κάθε δικαιούχος μπορεί να δηλώσει έως δύο παιδικούς σταθμούς με τα τελικά αποτελέσματα να ανακοινώνονται την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Οργανισμού μέσω αυτής της διαδικασίας θα καλυφθούν συνολικά περίπου 700 θέσεις στους σταθμούς του Οργανισμού, ενώ από ιδίους πόρους του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π, έχουν καλυφθεί άλλες 200 θέσεις.