Την λειτουργία από την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής ανακοίνωσε σήμερα ο δήμος Κισσάμου.

Το Πάρκο βρίσκεται στην τοποθεσία «Γλυκορίζια» και όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση για την λειτουργία του, «πρόκειται για μια δραστηριότητα που συμβάλλει στην εκπαίδευση των νέων μας σε θέματα οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας».

Η εκπαίδευση των μαθητών θα γίνεται από διπλωματούχο εκπαιδευτή οδηγών και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό. Κατά την διάρκεια της παρουσίασης, αρχικά οι μαθητές θα ενημερώνονται για τις βασικές αρχές του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σε ένα ανοιχτό διαμορφωμένο αμφιθέατρο και στη συνέχεια θα ακολουθεί προσομοίωση σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας με ηλεκτροκίνητα οχήματα και ποδήλατα στις ειδικά διαμορφωμένες διαδρομές.

Οι εκπαιδευτικές συναντήσεις στο Κυκλοφοριακό Πάρκο θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από 08:30 το πρωί έως 12:30 μετά το μεσημέρι, απευθύνονται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ανάλογα με την ηλικία των μαθητών, θα προσαρμόζεται και το μάθημα.

Παράλληλα, το Πάρκο θα παραμένει ανοικτό καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 4 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ και θα είναι ελεύθερο για το κοινό και τα παιδιά, για παιχνίδι και απασχόληση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου οι εκπαιδευτικές συναντήσεις θα γίνονται με ολιγομελή τμήματα, αυστηρά κατόπιν ραντεβού και τηρουμένων όλων των ισχυόντων μέτρων ασφάλειας για την αποφυγή διάδοσης του COVID 19 (απαραίτητη χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων κ.λ.π.). Η συμμετοχή των μαθητών στις δραστηριότητες του Πάρκου θα είναι δωρεάν.