Στην εκπόνηση πιλοτικής μελέτης για τη δασοπροστασία της περιοχής του Ανατολικού Σελίνου στα Χανιά προχωρούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς.

Η μελέτη όπως αποφασίστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην αντιπεριφέρεια Χανίων θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης, μέσω σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς – Δυτικής Κρήτης και θα παρακολουθείται από τις υπηρεσίες της Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Καντάνου – Σελίνου, τη Διεύθυνση Δασών και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η εκπόνηση της μελέτης αποφασίσθηκε καθώς όπως επισημάνθηκε κατά την σύσκεψη το ανάγλυφο της περιοχής είναι ιδιαίτερα δύσβατο που σε συνδυασμό με την έλλειψη οδικού δικτύου δυσκολεύει την άμεση επέμβαση, καθώς και στην ανάγκη τοποθέτησης και στελέχωσης πυροφυλακίων σε καίρια σημεία για την έγκαιρη ανίχνευση πυρκαγιών. Κατά την σύσκεψη επισημάνθηκε ακόμα η ανάγκη άμεσης πραγματοποίησης εργασιών καθαρισμού και κοπής δέντρων σε δρόμους αλλά και σε ιδιοκτησίες όπου κρίνεται απαραίτητο, ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων, ενώ τέθηκε και το θέμα της ενεργοποίησης των εθελοντών αλλά και των πολιτών στον τομέα της πρόληψης.