Σάββατο, 27 Ιουνίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Χατζηδάκης: Η επίσκεψή μου στην Κρήτη έχει «πράσινο» χρώμα

Newsroom από Newsroom
09/06/2020 12:30
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
51
SHARES
109
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Χατζηδάκης: Στην Κρήτη βρίσκεται ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος αύριο, Τετάρτη 10 Ιουνίου, θα παρευρεθεί στην υπογραφή των συμβάσεων για την κατασκευή της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική.

Ο κ. Χατζηδάκης έφτασε στο Ηράκλειο και αναχώρησε για την Ιεράπετρα, προκειμένου να επισκεφθεί τη νήσο Χρυσή, η οποία είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura.

Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, ο υπουργός ανέφερε ότι η επίσκεψή του στην Κρήτη έχει πράσινο χρώμα και πως οι αποφάσεις που θα ληφθούν για τη Χρυσή επιδιώκουν να βάλουν μία τάξη και να προστατεύσουν το νησί από ανεξέλεγκτες και επιβλαβείς για τη φύση δραστηριότητες.

Σχετικά με την υπογραφή των συμβάσεων, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε: «Η υπογραφή των συμβάσεων για την υποθαλάσσια ζεύξη Αττικής – Κρήτης και την ηλεκτρική διασύνδεση είναι αποφάσεις που θα έχουν σίγουρα θετική περιβαλλοντική επίδραση στο νησί. Ειδικά, μιλώντας γι’ αυτό, πέρα από το περιβαλλοντικό μήνυμα, υπάρχει ταυτόχρονα και αναπτυξιακή διάσταση διότι με την υποθαλάσσια ηλεκτρική διασύνδεση Αττική – Κρήτη τερματίζεται η ενεργειακή ανασφάλεια που υπήρχε για δεκαετίες στο νησί. Η Κρήτη περνάει σε μία καινούργια σελίδα βιώσιμης ανάπτυξης».

Σχετικά με τις αντιδράσεις που υπάρχουν σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη ανεμογεννητριών στην Κρήτη, τόνισε ότι η Ελλάδα προχωράει προς την κατεύθυνση της καθαρής ενέργειας και γι’ αυτόν τον λόγο το πρόγραμμα για την απολιγνιτοποίηση που ξεκίνησε με πρωτοβουλία αυτής της κυβέρνησης προχωρά με μεγάλες ταχύτητες.

«Η εναλλακτική είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Δεν υπάρχει κάτι άλλο, το άλλο που θα μπορούσε να βρεθεί είναι να ξαναγυρίσουμε στα κεριά. Νομίζω ότι δεν το θέλει κανείς. Στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας θα στηριχθούμε, μόνο που αυτό θα πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένους κανόνες. Δηλαδή, το ειδικό χωροταξικό σχέδιο που δεν εγκρίθηκε από εμάς, είχε εγκριθεί από προηγούμενες κυβερνήσεις, ισχύει, και είναι νόμος του κράτους. Το σχέδιο αυτό, βεβαίως, αναθεωρείται και είναι πάλι υπό αναθεώρηση. Εν τω μεταξύ εφαρμόζεται και σίγουρα αυτό το οποίο γίνεται στην Κρήτη είναι προς θετική κατεύθυνση, καθώς, σύμφωνα με μετρήσεις της Περιφέρειας, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μόνο με το κλείσιμο των τριών εργοστασίων της ΔΕΗ σε Ηράκλειο, Χανιά και Λασίθι περιορίζεται κατά 50% και πλέον», διευκρίνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος. Επισήμανε, δε, ότι την ώρα που γίνονται αυτά τα βήματα μπροστά, ο ίδιος δεν μπορεί να κατανοήσει τις όποιες αντιδράσεις, με δεδομένο ότι γενικά η πολιτική της κυβέρνησης είναι συντονισμένη με την ευρωπαϊκή πολιτική και πάντως προς την κατεύθυνση μίας φιλικής προς το περιβάλλον και πράσινης ενέργειας.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την κατάργηση των αυτόνομων αρχών που διαχειρίζονται τις περιοχές Natura, εξήγησε ότι οι αλλαγές που θα επέλθουν είναι μόνο θετικές διότι μέχρι τώρα υπήρχε μία τύποις προστασία αυτών των περιοχών.

«Για όλες αυτές τις περιοχές που καλύπτουν πάνω από το 30% της χώρας υπήρχαν μόνο 8 εκατομμύρια ετησίως. Τώρα θα υπάρχει κεντρικός συντονισμός και ουσιαστική προστασία αλλά και χρηματοδότηση. Άλλωστε, η επίσκεψή μου στο Γαϊδουρονήσι, σήμερα, το μαρτυρά αυτό. Υπήρχε πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη από το 2012 και μελέτη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης από το 2015. Παρά ταύτα τίποτα δεν είχε γίνει. Με την καινούργια κυβέρνηση και τον νέο νόμο θα γίνει, και θα γίνει διότι για το περιβάλλον μιλάμε με έργα και όχι με συνθήματα, όπως μιλούσαν και εξακολουθούν να μιλάνε άλλοι. Εμείς στο Γαϊδουρονήσι θα βάλουμε μια τάξη, εννοούμε να προστατεύσουμε τη φύση και εννοούμε να τελειώσει το απαράδεκτο καθεστώς που υπάρχει εδώ και χρόνια. Αυτή είναι η πολιτική μας για όλη την Ελλάδα. Έχουμε συγκεκριμένη πολιτική για το περιβαλλον», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχολίασε και την τουρκική στάση σε ό,τι αφορά τις έρευνες στα νότια της Κρήτης, τονίζοντας ότι όσα ισχυρίζεται η τουρκική πλευρά για το Αιγαίο είναι αστειότητες. «Αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο και η Ελλάδα, προφανώς, θα υποστηρίξει τα δικαιώματά της. Αυτά δεν είναι θεωρίες, η κυβέρνηση αυτή το έχει δείξει τους τελευταίους μήνες τουλάχιστον δύο φορές. Τον περασμένο Δεκέμβρη, με την υπογραφή του αγωγού East Med, ο Ερντογάν αμφισβήτησε το δικαίωμα της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου να υπογράψουν αυτήν τη συμφωνία, όμως στις 2 Ιανουαρίου η συμφωνία αυτή υπεγράφη και ήμουν ένας από εκείνους τους τρεις υπογράφοντες υπουργούς. Ίδια δείγματα γραφής αποφασιστικότητας έχουμε δείξει και στην περίπτωση του Έβρου με την καθοδηγούμενη -στην ουσία- από την Τουρκία εισβολή μεταναστών. Η ελληνική κυβέρνηση και η Ελλάδα απάντησαν με αποφασιστικό τρόπο και νομίζω κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει», συμπλήρωσε ο κ. Χατζηδάκης.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑεπίσκεψηΗράκλειοΚρήτηχατζηδάκης

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

26/06/2026 | 23:45
Featured

Κρήτη: Καίγονται σπίτια μετά από φωτιά σε εργοστάσιο

25/06/2026 | 16:49
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Γιορτή σήμερα 25 Ιουνίου, εορτολόγιο: Αγία Φεβρωνία

25/06/2026 | 00:05
Featured

Χατζηδάκης: Τρεις λόγοι για να υποστηρίξουν και πάλι οι πολίτες τη Νέα Δημοκρατία

24/06/2026 | 18:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Προς λήξη η προθεσμία για ΕΦΚΑ εισφορές , ειδοποιητήρια - Συντάξεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ , ΝΑΤ , ΟΠΕΚΕΠΕ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός στην Ελλάδα: Τα 5 κρίσιμα ρήγματα που ανησυχούν τους επιστήμονες – Τι λένε σεισμολόγοι από ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία και Ελλάδα

    169 shares
    Share 68 Tweet 42
  • ΣΕΙΣΜΟΙ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Στους 235 οι νεκροί από τους φονικούς σεισμούς – Τι μεταδίδουν Reuters, AP και BBC για την ανείπωτη τραγωδία

    66 shares
    Share 26 Tweet 17
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΤΕΑ: Οι 7 αλλαγές που αυξάνουν συντάξεις και παροχές 

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Παπασταύρου: Ισχυρά εθνικά και ευρωπαϊκά δίκτυα εξασφαλίζουν ενεργειακή θωράκιση και προσιτές τιμές ενέργειας

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Η κυβέρνηση σχεδιάζει το πακέτο μέτρων για τη ΔΕΘ

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
  • ΔΥΠΑ: Επίδομα ανεργίας με 125 ένσημα – Ποιοι μπαίνουν στο ταμείο, ποιοι αποκλείονται και τι πρέπει να προσέξουν

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
  • ΔΕΘ 2026: Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση – Ποιοι κερδίζουν από το νέο πακέτο φοροελαφρύνσεων και ενισχύσεων

    57 shares
    Share 23 Tweet 14
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch