Χίος: Την ώρα που ο Παύλος Πολάκης ξημεροβραδιάζεται στο Facebook και εξαπολύει “κεραυνούς” κατά δικαίων και αδίκων, τα νοσοκομεία της χώρας καταρρέουν και η ζωή των ασθενών βρίσκεται σε τεράστιο κίνδυνο, εξαιτίας της εγκατάλειψης και της απουσίας βοήθειας από το κράτος.

Το τελευταίο περιστατικό αυτής της μαύρης αλυσίδας γεγονότων σημειώθηκε στη Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χίου “Σκυλίτσειο”, με γιατρούς και ασθενείς να βλέπουν έντρομοι μέρος της ψευδοροφής του διαδρόμου να καταρρέει και να πέφτει πάνω σε ράντζο, το οποίο, για καλή τύχη, δεν είχε ασθενή. Επίσης από θαύμα εκείνη τη στιγμή δεν περνούσε από τον πολυσύχναστο διάδρομο έξω από το δωμάτιο 4 ασθενής, επισκέπτης ή εργαζόμενος.

Η αμέλεια είναι πια εγκληματική και εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα όσων μπαίνουν στην Παθολογική Κλινική του «Σκυλιτσείου».

Ήδη στελέχη του Νοσοκομείου συζητούν εδώ και ώρα το ενδεχόμενο αποχής από την εργασία τους. «Έρχεται ο κόσμος για να νοσηλευτεί και υπάρχει κίνδυνος να φύγει με νεκροφόρα. Είναι αδιανόητο να παίζουν πια με τις ζωής μας», ανέφερε υπηρεσιακό στέλεχος στην εφημερίδα “Πολίτης”.