για την : Μετά  την «Black Friday» ή ελληνιστί Μαύρη Παρασκευή στο ελληνικό κοινό, το οποίο στήθηκε στις ουρές από τα ξημερώματα προκειμένου να τιμήσει το… έθιμο και να κάνει αγορές με μεγάλη έκπτωση.

Όσοι καταναλωτές δεν πρόλαβαν να αξιοποιήσουν τη για να ψωνίσουν σε πιο συμφέρουσες τιμές, μπορούν να το πράξουν τις επόμενες ημέρες, καθώς αρκετές αλυσίδες συνεχίζουν τις προσφορές όλο το Σαββατοκύριακο και κάποιες θα εφαρμόσουν μεθαύριο Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, μια άλλη πρακτική προσφορών, τη λεγόμενη («Ηλεκτρονική Δευτέρα»). Πρόκειται για την ημέρα κατά την οποία οι προσφορές ισχύουν αποκλειστικά για αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα.

Η μόδα της ξεκίνησε όπως και της Black Friday από τις ΗΠΑ, μόλις το 2005, και διενεργείται τη Δευτέρα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών.
Οι Έλληνες καταναλωτές, πάντως, μπορούν να επωφεληθούν προσφορών για αγορές από ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα από την , οπότε θα πραγματοποιηθεί η

Πρόκειται για θεσμό που ξεκίνησε το 2013 και διοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου. Το 2015 συμμετείχαν στην εν λόγω δράση πάνω από 100 καταστήματα με προσφορές έως και 70%. Ο τζίρος που πραγματοποιήθηκε την 2015 ήταν αυξημένος κατά 34% σε σύγκριση με αυτόν της εβδομάδας που προηγήθηκε (24-30 Νοεμβρίου).