Η είναι η Δευτέρα μετά την Black Friday, δηλαδή η πρώτη Δευτέρα μετά τη γιορτή των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ. Ουσιαστικά πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες ημέρες του χρόνου για το εμπόριο, αφού όπως γίνεται και στην Black Friday, τα καταστήματα διαθέτουν πολλά προϊόντα με έκπτωση καθώς και σημαντικές προσφορές.

Η διαφορά με την Black Friday στην οποία γίνονται προσφορές τόσο στα μεγάλα φυσικά καταστήματα και αλυσίδες, όσο και στα ηλεκτρονικά, είναι το γεγονός ότι η Cyber Monday είναι συνυφασμένη κυρίως με τις προσφορές των ηλεκτρονικών καταστημάτων. Έτσι, τη Δευτέρα αυτή πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα (ακόμα και μικρά Eshops) συνηθίζουν να προσφέρουν σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές πολλά προϊόντα τους. Την ονομασία επινόησε το 2005 η Ellen Davis, αντιπρόεδρος του National Retail Federation των ΗΠΑ, όπως γράφει το dikaiologitika.gr

Πότε είναι η Cyber Monday στην Ελλάδα για το 2018;
Στις 26 Νοέμβρη 2018 θα είναι η επόμενη Cyber Monday, 3 μέρες μετά τη Μαύρη Παρασκευή. Δεδομένου ότι οι προσφορές είναι για περιορισμένα τεμάχια, είναι χρήσιμο να έχεις σημειώσει κάποια προϊόντα που σε ενδιαφέρουν, ώστε να κάνεις γρήγορα την αγορά, εάν πέσει τελικά η τιμή τους. Σε αυτό μπορεί να σε βοηθήσει πολύ και η λειτουργία των αγαπημένων προϊόντων του Skroutz. Πάτησε λοιπόν την “καρδιά” στα προϊόντα που σε ενδιαφέρουν και εμείς θα σε ενημερώσουμε άμεσα με μία ειδοποίηση στο λογαριασμό σου, όταν η τιμή τους μειωθεί.

Ποια καταστήματα συμμετέχουν στην Cyber Monday;
Όπως ήδη έχει αναφερθεί, τη μέρα αυτή θα δεις σημαντικές προσφορές από τα περισσότερα ηλεκτρονικά καταστήματα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Ελλάδας. Δεν υπάρχει κάποιο όριο στον αριθμό των καταστημάτων, αλλά αν λάβουμε υπόψιν μας τη μεγάλη συμμετοχή το 2017, περιμένουμε ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή και το 2018.