Δευτέρα, 18 Μαΐου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

ΔΕΗ: Οι τελευταίες ειδήσεις τώρα

Newsroom από Newsroom
06/12/2017 12:20
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Ξεπούλημα είναι η συμφωνία κυβέρνησης -δανειστών για τη ΔΕΗ, αλλά θα κάνω ότι πει το κίνημα, είπε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Κώστας Σέλτσας. Η συμφωνία για την ΔΕΗ επιβάλλεται, δεν επιλέγεται από την κυβέρνηση, και η ΔΕΗ μικραίνει με αυτήν τη συμφωνία, υποστήριξε από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, δίχως όμως και αυτός να διευκρινήσει τι θα πράξει όταν θα έρθει η ώρα της ψηφοφορίας στη Βουλή.

Η επιλογή πώλησης των μονάδων της Μεγαλόπολης με βρίσκει κάθετα αντίθετο για λόγους οικονομικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς, είχε πει προ ημερών σε τοπική συγκέντρωση και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Γ.Παπαηλιού. Ούτε εκείνος όμως απάντησε τι θα κάνει την κρίσιμη ώρα της ψήφισης στη Βουλή.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί πάμπολλες φορές. Οταν κυβερνητικός βουλευτής δεν χρειάζεται να ψηφίσει κάποιο μέτρο στη Βουλή, δηλαδή να συμμορφωθεί με την κομματική πειθαρχία, εύκολα φοράει το κοστούμι του «επαναστάτη». Και όταν έρχεται η ώρα της ψηφοφορίας συντάσσεται με την κομματική γραμμή.

Ετσι θα συμβεί και με το κεφάλαιο ΔΕΗ. Εως τον Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2018, οπότε και πρόκειται να έρθει στη Βουλή ο νόμος πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ, οι κυβερνητικοί βουλευτές θα πουλάνε ανενόχλητοι «αριστεροσύνη» στους ψηφοφόρους τους ή ανάλογα με την περίσταση δεν θα βγάζουν άχνα.

Το είδαμε προ ημερών στο συλαλλητήριο της ΓΕΝΟΠ στη Φλώρινα, όπου το «παρών» έδωσαν οι συριζαίοι βουλευτες Κοζάνης Μίμης Δημητριάδης και Θέμης Μουμουλίδης, καθώς και ο Φλωρίνης Κ.Σέλτσας. Οχι, οι εποχές που θα έπαιρναν το μικρόφωνο και θα καλούσαν σε επανάσταση, ανήκουν στο παρελθόν. Κανείς τους δεν πήρε το λόγο. Ακουγαν σιωπηλοί τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Γ.Αδαμίδη να επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα για τις δεσμεύσεις που έδινε κάποτε και τις οποίες δεν τήρησε, δίχως να παρέμβουν. Πως θα μπορούσαν άλλωστε, παρουσία 500 συγκεντρωμένων, εργαζομένων αλλά και κατοίκων, που στις περιοχές αυτές ζουν από τη ΔΕΗ.

Το ίδιο σκηνικό αναμένεται να επαναληφθεί και σήμερα στη Μεγαλόπολη. Η ΓΕΝΟΠ διοργανώνει το δεύτερο κατά σειρά συλαλλητήριο πριν τις γιορτές, αφήνοντας το «σκληρό ροκ» για μετά, κάπου γύρω στο Φεβρουάριο-Μάρτιο όταν θα ψηφίζεται από τη Βουλή ο νόμος.

Οσο για τους βουλευτές που εκλέγονται σε περιοχές όπου βρίσκονται οι προς πώληση μονάδες, είναι ήδη «ψημένοι». Φάνηκε περίτρανα στη συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα στο γραφείο του Γιώργου Σταθάκη. Δεν χρειάστηκαν και πολύ μασάζ. Τα όσα τους έταξε ο υπουργός ήταν αρκετά για να τους μεταπείσουν. Από το ότι θα διατηρηθούν οι 1.300 θέσεις εργασίες στις προς πώληση μονάδες, μέχρι ότι η λύση που επελέγη ήταν σαφώς καλύτερη της Μικρής ΔΕΗ του Σαμαρά, μαζί με διάφορα άλλα περί μεταλιγνιτικής στροφής και πράσινης στροφής.

Οι εποχές που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν φωτοπουλικότερος του Φωτόπουλου έχουν παρέλθει προ πολλού. Και η αναστάτωση που επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι απόλυτα επιφανειακή, παρότι η ΔΕΗ αποτελεί μια πανίσχυρη εκλογική δεξαμενή. Σε αυτό βοηθά ότι οι βουλευτές δεν χρειάζεται να ψηφίσουν οποιαδήποτε απόφαση πριν έρθει το τελικό σχέδιο στα χέρια τους, συνεπώς υπάρχει αρκετός χρόνος για να γίνουν οι αναγκαίες ζυμώσεις.

Επιπλέον, όλοι είναι σε θέση να αντιληφθούν πως η συγκατάθεσή τους σε ό,τι μέχρι πρότινος πολεμούσαν έχει απείρως μικρότερο πολιτικό κόστος από τη μείωση των συντάξεων, την αύξηση των φόρων και τους πλειστηριασμούς που έχουν έως τώρα ψηφίσει.

Η ΔΕΗ δεν είναι πλέον ένα κεφάλαιο γύρω από το οποίο μπορούν να στηθούν ιδεολογικές μάχες. Μπορούν όμως να στηθούν οικονομικές μάχες, καθώς είναι απόλυτα υπαρκτός ο κίνδυνος το τίμημα που θα εισπράξει η επιχείρηση από την πώληση των μονάδων της, να είναι πολύ χαμηλό. Και απείρως χαμηλότερο από εκείνο που θα έβαζε στα ταμεία της στο σενάριο της Μικρής ΔΕΗ του 2014.

Εκτοτε η επιχείρηση απαξιώθηκε κι άλλο, τα ανεξόφλητα προς αυτήν χρέη εκτοξεύτηκαν, οι μονάδες γέρασαν κι άλλο, και η περιβαλλοντική πολιτική της ΕΕ έγινε αυστηρότερη, που μεταφράζεται σε εκτίναξη στο μέλλον των τιμών στα δικαιώματα CO2. Ολα αυτά προιδεάζουν για αυριανούς επενδυτές που δεν θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, γεγονός που με τη σειρά του προκαλεί εύλογα ερωτήματα.

Στο καλό σενάριο που η κυβέρνηση καταφέρει και βρεί αγοραστή για τις μονάδες, πως θα δικαιολογήσει τυχόν πολύ χαμηλά τιμήματα ; Και ποιός θα βάλει την υπογραφή του σε μια τέτοια περίπτωση, όταν η αντιπολίτευση μιλά ήδη για νομικές ευθύνες ;

Γιώργος Φιντικάκης, in.gr


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΒουλήΔΕΗΚΕΦΑΛΑΙΟΣΥΡΙΖΑ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Reuters για ΔΕΗ: Καλύφθηκε άμεσα η ΑΜΚ των 4 δισ. ευρώ – Αναμένονται προσφορές πάνω από 15 δισ. ευρώ

18/05/2026 | 16:00
Featured

ΔΕΗ: Άνοιξε το βιβλίο για την ΑΜΚ έως 4 δισ. ευρώ – Στα 19,75 ευρώ η ανώτατη τιμή

18/05/2026 | 12:27
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης εμφανίστηκε ως «ηγέτης του μέλλοντος» ενώ η κοινωνία ασφυκτιά

17/05/2026 | 19:00
Featured

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Παύλος Πολάκης με απόφαση Φάμελλου – «Αισχρό υπονοούμενο ότι έχω κρυφή ατζέντα»

16/05/2026 | 21:15
Load More
Επόμενο Άρθρο

Taxisnet: Επίδομα θέρμανσης- Οδηγός για τις αιτήσεις


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΠΡΩΙΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

    Καιρός: Πότε έρχονται βροχές και καταιγίδες – Η πρόγνωση μέχρι Παρασκευή

    93 shares
    Share 37 Tweet 23
  • Αγρότες: Πληρωμές – μαμούθ έως τον Ιούνιο και νέο άνοιγμα για το ΟΣΔΕ 2026 – Ενισχύσεις 800 εκατ. ευρώ

    80 shares
    Share 32 Tweet 20
  • Μοναστήρια στην Αττική: Διευθύνσεις και τηλέφωνα

    343 shares
    Share 137 Tweet 86
  • Διορθωτική και βελτιωμένη πρόταση έστειλε η Τεχεράνη μέσω Πακιστάν στον Τραμπ

    65 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Πολιτικός Σεισμός: Τσίπρας, Καρυστιανού και Σαμαράς και το νεο πολιτικό σκηνικό! Τι λένε οι αναλυτές 

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Μαρτυρίες πιστών για το μήλο της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου

    150 shares
    Share 60 Tweet 38
  • ΟΣΔΕ 2026: Τέλος στις «κλειστές πόρτες» των ΚΥΔ – Η ΑΑΔΕ αλλάζει τα πάντα σε επιδοτήσεις, ελέγχους και αγροτικές δηλώσεις

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch